ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Στήριξη σε Μέτιο και διαγραφές σε «αντάρτες» αποφασίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

fonirodopis.gr

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κάλεσε τους συμβούλους να στηρίξουν την όποια απόφαση θέτοντας ταυτόχρονα θέμα κομματικής πειθαρχίας σε αντίθετη περίπτωση

Να στηρίξει τον Χρήστο Μέτιο για τη θέση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ φαίνεται πως έχει αποφασίσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα του το evros-news.gr.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη δηλώσει ότι η ΝΔ θα δώσει το «χρίσμα» στους εν ενεργεία «γαλάζιους» Περιφερειάρχες ενώ δήλωση στήριξης στον Χρήστο Μέτιο εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνης Γεωργιάδης.

Στο δημοσίευμα, επισημαίνεται επιπλέον ότι ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (16/10) στα κεντρικά γραφεία του κόμματος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν την όποια απόφαση Μητσοτάκη θέτοντας, σε αντίθετη περίπτωση, θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Να θυμίσουμε, ότι στην περιοχή αυτή της Ηπείρου, πριν ακόμα ανακοινωθεί η ‘’αντάρτικη’’ υποψηφιότητα Ριζόπουλου κόντρα στο νυν Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και εκ νέου υποψήφιο με την στήριξη της Ν.Δ, ο Γραμματέας της Π.Ε Λευτέρης Αυγενάκης παρέπεμψε για διαγραφή 10 στελέχη, ανάμεσα τους μάλιστα και τον πρώην βουλευτή κ. Παπασιώζο, γιατί τάχθηκαν εναντίον της επιλογής του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και υπέρ του Ριζόπουλου.

Το ίδιο λένε πως θα συμβεί και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο ‘’μήνυμα’’ προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, που φέρονται ως πιθανοί ‘’αντάρτες’’.

Όσον αφορά την τελική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, αυτή πάει για την άλλη εβδομάδα και κύκλοι του κόμματος επισημαίνουν πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για την ανακοίνωση. Κι αυτό γιατί ο Πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να μελετήσει όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη, να λάβει υπόψη του όλες τις απόψεις και να καταλήξει στον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ που θα λάβει το χρίσμα. Κι αυτός, εκτός πολύ μα πάρα πολύ συγκλονιστικού απρόοπτου, θα είναι ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ