Περιφερειακές εκλογές

Τη στήριξη του στον Χρήστο Μέτιο εξέφρασε ο Μητσοτάκης

«Θα στηρίξουμε όλους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ» – Μήνυμα και σε «αντάρτες» από τον πρόεδρο της ΝΔ

Τη στήριξη του στον Χρήστο Μέτιο για τις περιφερειακές εκλογές εξέφρασε με ξεκάθαρο τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε την Δευτέρα (8/10) στο πλαίσιο περιοδείας του στην Άρτα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει όλους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται εντός των επόμενων 10 ημερών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε επίσης να στείλει και μήνυμα σε όσα «γαλάζια» στελέχη σχεδιάζουν αντάρτικα στις περιφερειακές εκλογές. «Έχω τη λογική απαίτηση τα στελέχη αυτά να συντάσσονται με τις επιλογές του κόμματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Αποδίδω μεγάλη σημασία στις εκλογές διότι πιστεύω στην ουσιαστική αποκέντρωση και έχει πολύ μεγάλη σημασία η αυτοδιοίκηση να έχει τους πόρους και τα εργαλεία προκειμένου να μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά της και γι’ αυτό επιμένω σε σημαντικές τομές όπως η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ το 2021, όταν θα είμαστε έτοιμοι, στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στους ίδιους τους Δήμους να καθορίζουν τους φόρους ακίνητης περιουσίας.

Μας ενδιαφέρουν προφανώς και τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Δεν θέλουμε και δεν νομιμοποιούμαστε να παρεμβαίνουμε σε υπερβολικό βαθμό στο πως κάθε τοπική κοινωνία θα επιλέξει να αυτοδιοικηθεί.

Το ίδιο δεν ισχύει στις Περιφέρειες. Επειδή είναι εργαλεία που υλοποιούν αναπτυξιακή πολιτική, έχουμε πει ότι θα παρέχουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη και θα διεκδικήσουμε να κερδίσουμε με τη σημαία της ΝΔ όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες γίνεται.

Θα ανακοινώσουμε εντός των επόμενων 10 ημερών τις επιλογές μας. Θα στηρίξουμε όλους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές.

Κομματική πειθαρχία είναι μια βαριά λέξη. Η ΝΔ κάνει την επιλογή της. Προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να διεκδικήσει τη ψήφο των συμπολιτών. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν στελέχη που είναι σε θέσεις κομματικές της ΝΔ, έχω τη λογική απαίτηση τα στελέχη αυτά να συντάσσονται με τις επιλογές του κόμματος».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.