ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Τάφρος, απορρίμματα και νεκρά ποντίκια στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής

Εστίες μόλυνσης και σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία σε έναν χώρο ιδιαίτερα ρυπαρό – Επανειλημμένη και διαχρονική πλέον η ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να εφαρμόσει τα στοιχειώδη

fonirodopis.gr

«Στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής, με ελλιπείς συνθήκες φροντίδας, τα ζώα υπόκεινται σε παθητική ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ. Πρόκειται για χώρο ρυπαρό και ακατάλληλο για την ευζωία των σκύλων» (Κτηνιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, 04.10.2018)

Σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία προκαλούν οι εστίες μόλυνσης και ο ρυπαρός χώρος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής τόσο εντός όσο και εκτός των εγκαταστάσεων του, περιμετρικά αυτού.

Πρόσφατα, κάνοντας επιτόπιο ρεπορτάζ στον χώρο διαπιστώσαμε σε απόσταση λίγων μέτρων από την περίφραξη του Δημοτικού Κυνοκομείου το άνοιγμα μιας μεγάλης τάφρου, της τρίτης κατά σειρά που έχουμε εντοπίσει από τον περασμένο Απρίλη.

Τότε, διαπιστώσαμε εντός της τάφρου πτώματα νεκρών σκυλιών τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, πρώην εργαζομένων και φιλόζωων, ενταφίαζαν υπάλληλοι του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής κατά παράβαση φυσικά της σχετικής νομοθεσίας.

Το άνοιγμα, άγνωστο από ποιους, της νέας τάφρου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και εύλογες υπόνοιες για τους σκοπούς της δεδομένου ότι η σύμβαση του Δήμου Κομοτηνής με ιδιωτική εταιρεία για τη διαχείριση νεκρών ζώων έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και το ερώτημα που θέσαμε δημόσια για την ανανέωση της έμεινε αναπάντητο από τους λαλίστατους κατά τ’ άλλα αρμόδιους του Δημοτικού Κυνοκομείου.

Εκτός της τάφρου, στο χώρο παρατηρείται ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων ενώ ενδεικτικό της ρυπαρότητας είναι η ύπαρξη ακόμα και νεκρών ποντικιών, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου.

Φυσικά, για την παραπάνω κατάσταση η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη Δημοτική Αρχή Κομοτηνής, η οποία αδυνατεί επανειλημμένως πλέον όπως έχουμε καταγράψει να εφαρμόσει τα στοιχειώδη. Το ακόμα τραγικότερο, ότι όλα αυτά συμβαίνουν στις εγκαταστάσεις μιας δημοτικής Υπηρεσίας που υπάγεται στην Καθαριότητα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ