ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ

Σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για τη διαχείριση νεκρών ζώων υπέγραψε ο Δήμος Κομοτηνής

Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Μουρτίδης για το δημοσίευμα μας για τα νεκρά σκυλιά μέσα σε τάφρο πλησίον του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία «KAFSIS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ» υπέγραψε ο Δήμος Κομοτηνής για τη διαχείριση των νεκρών ζώων συντροφιάς, αδέσποτων και μη, που προέρχονται από το Δημοτικό Κυνοκομείο καθώς και αυτών που συλλέγονται από το δημοτικό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τα προβλέπονται στη σύμβαση η υλοποίηση της εργασίας έχει διάρκεια από 4 Μαρτίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2019, το κόστος του έργου ανέρχεται στα 5.865 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ενώ ο ανάδοχος αναλαμβάνει την εκτέλεση της σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, ήτοι την απομάκρυνση των νεκρών ζώων με αδειοδοτημένο όχημα μεταφοράς και την αποτέφρωση ή υγειονομική ταφή τους.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Μουρτίδης απαντώντας στο δημοσίευμα μας για τα νεκρά σκυλιά που εντοπίσαμε μέσα σε τάφρο πλησίον του Δημοτικού Κυνοκομείου είπε πως «τα πτώματα εναπόθεσαν στο σημείο άγνωστοι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το Κυνοκομείο. Ο Δήμος Κομοτηνής υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την εργασία της απομάκρυνσης τους».

Όπως μας αποκάλυψε μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο Δήμος Κομοτηνής έχει ήδη κινηθεί νομικά για τα νεκρά ζώα καθώς υποβλήθηκε μήνυση κατά αγνώστων ενώ και η τάφρος, μετά το ρεπορτάζ μας, μπαζώθηκε προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικά παρόμοια φαινόμενα.

Δείτε τη σύμβαση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ