ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Όταν το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής έδινε δημόσιο χώρο σε μια εγκληματική οργάνωση

Η απόφαση – ντροπή που «κηλίδωσε» το δημοκρατικό αίσθημα των Κομοτηναίων πολιτών – «Η Χρυσή Αυγή παραμένει ένα κόμμα αναγνωρισμένο και εκπροσωπούμενο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Θεωρώ ότι δεν θα είναι νόμιμη η απόφαση μας αν περιλαμβάνει τέτοιο όρο», είχε δηλώσει ο τότε Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης

fonirodopis.gr

Παρακολουθούμε σήμερα –με μεγάλη ικανοποίηση ομολογούμε- τις δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, φορέων και πολιτών της περιοχής οι οποίοι επικροτούν την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή.

Δεν μπορούμε όμως να ξεχάσουμε την απόφαση – ντροπή του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής το οποίο «κηλίδωσε» το δημοκρατικό αίσθημα των Κομοτηναίων πολιτών παραχωρώντας δημόσιο χώρο στην εγκληματική οργάνωση.

Ήταν 8 Μαΐου 2019 όταν το δημοτικό συμβούλιο  Κομοτηνής συνεδρίαζε με μοναδικό θέμα τον καθορισμό χώρων που επρόκειτο να διατεθούν σε κόμματα και συνδυασμούς ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Ο τότε επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Φακιρίδης πρότεινε να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από τους χώρους τους οποίους θα διαθέσει ο Δήμος Κομοτηνής, ενώ με την πρόταση του συντάχθηκε μόνο η Ελένη Λαφτσή και οι σύμβουλοι της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή».

Ο τότε Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης τοποθετούμενος υπενθύμισε μεν στο Σώμα τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις βάζοντας όμως δε ένα μεγάλο αλλά… τη νομιμότητα, την οποία και επικαλέστηκε προκειμένου να δικαιολογήσει τη θέση του. «Η Χρυσή Αυγή παραμένει ένα κόμμα αναγνωρισμένο και εκπροσωπούμενο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Θεωρώ ότι δεν θα είναι νόμιμη η απόφαση μας αν περιλαμβάνει τέτοιο όρο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρίδης.

Με την άποψη του είχε συμφωνήσει η πλειοψηφία των συμβούλων με αποτέλεσμα να απορριφθεί η πρόταση του κ. Φακιρίδη και το δημοτικό συμβούλιο να «κλείνει το μάτι» στο νεοναζιστικό μόρφωμα και τους οπαδούς του ενόψει των εκλογών.

Τότε ήμασταν το μοναδικό ΜΜΕ της περιοχής που κατέκρινε ανοιχτά την απόφαση – ντροπή του δημοτικού συμβουλίου ενώ από τους τοπικούς πολιτικούς φορείς μόνο το Αναρχικό Στέκι Utopia AD είχε εκδώσει ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας ως «συναυτουργούς με τα εγκλήματα των ναζί τους δημοτικούς συμβούλους Κομοτηνής που τους έδωσαν δημόσιο χώρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ