ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Utopia AD: «Συναυτουργοί με τα εγκλήματα των ναζί οι δημοτικοί σύμβουλοι Κομοτηνής που τους έδωσαν δημόσιο χώρο»

Το Αναρχικό Στέκι Utopia AD τοποθετείται για την απόφαση – ντροπή του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής – «Μόνο οι κρυφοφασίστες, τα λαμόγια και οι αντιδραστικοί νεοφιλελεύθεροι προβάλουν κάποιες αμφιβολίες του ‘’ναι μεν αλλά’’ και επικαλούνται τη δημοκρατία που… χωράει τους πάντες»

FoniRodopis

«Συναυτουργούς με τη ρητορική μίσους και ρατσισμού αλλά και με τις δολοφονικές δράσεις που διέπραξαν, διαπράττουν και θα διαπράξουν οι ναζί», χαρακτηρίζει το Αναρχικό Στέκι Utopia AD τους δημοτικούς συμβούλους Κομοτηνής που τάχθηκαν υπέρ της παραχώρησης δημόσιου χώρου στη Χρυσή Αυγή για την προεκλογική περίοδο.

Το θέμα είχε συζητηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής με τον Νίκο Φακιρίδη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να προτείνει τότε τον αποκλεισμό του νεοναζιστικού μορφώματος.

Με την παραπάνω πρόταση είχε συνταχθεί μόνο η Ελένη Λαφτσή και οι σύμβουλοι της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής» με αποτέλεσμα το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει σε μια απόφαση – ντροπή που προσέβαλλε τα δημοκρατικά ιδεώδη των Κομοτηναίων.

Το Αναρχικό Στέκι Utopia AD αναφέρει:

«Το δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής στη συζήτηση που είχε, με θέμα τους δημόσιους χώρους που θα δοθούν στις παρατάξεις ενόψει των εκλογών, αποφάσισε πως ο αποκλεισμός των ναζί της χρυσής αυγής από την χρήση δημόσιου χώρου για την προπαγάνδιση των αισχρών ιδεών τους είναι παράνομος! Την ίδια στιγμή οι μεγαλύτεροι Δήμοι της χώρας (Αθήνας και Θεσσαλονίκης) τους έχουν αποκλείσει. Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής επικαλούμενη τη νομιμότητα (όποτε συμφέρει) για να τάχει καλά με όλους, ‘’ξεχνά’’ πως αυτή η συμμορία κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τους εκπροσώπους μιας πόλης της οποίας μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ζει με τις ιδέες του φιλοτομαρισμού και του ωχαδερφισμού, προσπαθώντας να ξεφύγει από την αφάνεια μέσω των (αντι) κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Από τις αναπαυτικές πολυθρόνες του, κολλημένο στις οθόνες το κομμάτι αυτό της κοινωνίας γράφει τις αποψάρες του χλευάζοντας και μειώνοντας όσους αντιστέκονται, τον ίδιο τρόπο σκέψης λοιπόν υιοθετούν και οι θεσμικοί εκπρόσωποι του.

Δεν θα αναλύσουμε τι είναι τα σκουπίδια της χρυσής αυγής γιατί δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε αυτά που είναι πλέον γνωστά σε όλους και που οι ίδιοι είναι τόσο δειλοί που δεν τολμούν να παραδεχθούν δημόσια, ότι είναι ναζί. Μόνο οι κρυφοφασίστες, τα λαμόγια και οι αντιδραστικοί νεοφιλελεύθεροι προβάλουν κάποιες αμφιβολίες του ‘’ναι μεν αλλά’’ και επικαλούνται τη δημοκρατία που ‘’χωράει τους πάντες’’ ώστε να αναπαράγουν την ανυπόστατη θεωρία των δύο άκρων προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να εξισώσουν τα πιόνια και τους ρουφιάνους του κράτους και του κεφαλαίου με όσους αγωνίζονται.

Όσοι από το δημοτικό συμβούλιο είναι υπέρ της παραχώρησης δημόσιου χώρου στους ναζί είναι συναυτουργοί με την ρητορική μίσους και ρατσισμού, αλλά και με τις δολοφονικές δράσεις που διέπραξαν, διαπράττουν και θα διαπράξουν οι ναζί.

Κλείνοντας να πούμε πως ο φασισμός δεν εκφράζεται μόνο από την χρυσή αυγή αλλά και από διάφορα εθνικιστικά μορφώματα που με την ταμπέλα του πατριώτη παίρνουν δημόσιο βήμα σε τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας χύνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο και προπαγανδίζοντας με ψέματα και μισές αλήθειες. Μετά λοιπόν και της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την γενοκτονία των ποντίων στις 19 Μάη οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε πως τα εγκλήματα των εθνοκαθάρσεων και των γενοκτονιών γίνονται από τον εθνικισμό. Ο τουρκικός εθνικισμός διέπραξε τις γενοκτονίες και όχι οι λαοί της Τουρκίας, το ίδιο ισχύει και για κάθε εθνικιστικό έγκλημα ανά τον πλανήτη.

Ο εθνικισμός είναι η ιδεολογία που συσπειρώνει όλα τα δειλά ανθρωπάκια ενάντια στους διαφορετικούς, τους αδύναμους και όσους αγωνίζονται, λειτουργώντας σαν μία αγέλη λύκων με αντίληψη προβάτων εξυπηρετώντας πάντα τα συμφέροντα κάποιας ελίτ.

Η πραγματική ελευθερία δημιουργείται μέσω της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της διαφορετικότητας και της ισότητας, όπου τα ελεύθερα άτομα δημιουργούν ένα ελεύθερο σύνολο χωρίς το σύνολο να καθορίζει το άτομο και ο καθένας να αντιπροσωπεύει τον εαυτό του.

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

ΥΓ: Στις 14 Μάη ήταν η απελευθέρωση της Θράκης από τον βουλγαρικό εθνικισμό. Το απελευθερωτικό κίνημα που δημιουργήθηκε το 1913 δεν στηρίχθηκε από το ελληνικό κράτος παρά μόνο όταν τα συμφέροντα της ελίτ άλλαξαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ