ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόφαση – ντροπή του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής: Έδωσαν δημόσιο χώρο στη Χρυσή Αυγή

Η πρόταση του Νίκου Φακιρίδη για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής βρήκε συμπαραστάτη μόνο την Ελένη Λαφτσή και τους συμβούλους της «ΠΟΛΗτικής Ανατροπής». Οι υπόλοιποι -συμπολίτευση και αντιπολίτευση- «έκλεισαν το μάτι» στο νεοναζιστικό μόρφωμα επικαλούμενοι τη… νομιμότητα

fonirodopis.gr

Σε μια απόφαση – ντροπή που προσβάλλει τα δημοκρατικά ιδεώδη των Κομοτηναίων προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής κατά τη συνεδρίαση του την Τετάρτη 8 Μαΐου με μοναδικό θέμα τον καθορισμό χώρων που θα διατεθούν σε κόμματα και συνδυασμούς ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Φακιρίδης πρότεινε να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από τους χώρους τους οποίους θα διαθέσει ο Δήμος Κομοτηνής, πρόταση με την οποία συντάχθηκε μόνο η Ελένη Λαφτσή και οι σύμβουλοι της παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης τοποθετούμενος υπενθύμισε μεν στο Σώμα τις ιδεολογικές του πεποιθήσεις βάζοντας όμως δε ένα μεγάλο αλλά… τη νομιμότητα, την οποία και επικαλέστηκε προκειμένου να δικαιολογήσει τη θέση του. «Η Χρυσή Αυγή παραμένει ένα κόμμα αναγνωρισμένο και εκπροσωπούμενο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Θεωρώ ότι δεν θα είναι νόμιμη η απόφαση μας αν περιλαμβάνει τέτοιο όρο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρίδης.

Με την άποψη του συμφώνησε η πλειοψηφία των συμβούλων με αποτέλεσμα να απορριφθεί η πρόταση του κ. Φακιρίδη και το δημοτικό συμβούλιο να «κλείνει το μάτι» στο νεοναζιστικό μόρφωμα και τους οπαδούς του ενόψει των εκλογών.

Δεν δίνει χώρο ο Μπουτάρης στη Χρυσή Αυγή γιατί… «είναι η Χρυσή Αυγή»

Μια ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη 7 Μαΐου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης χωρίς «αλλά» και δικαιολογίες πρότεινε τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την παραχώρηση χώρων για την προεκλογική περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της διαπαραταξιακής σύσκεψης που έγινε ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης όταν ρωτήθηκε γιατί την αποκλείει απάντησε πολύ απλά… «γιατί είναι η Χρυσή Αυγή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x