Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) κατασκεύασε στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής τρεις νέους οικισμούς (Κικίδιο – ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ – υποσταθμός ΔΕΗ) για τις ανάγκες των άστεγων εργαζομένων του ν. Ροδόπης. Στους οικισμούς αυτούς κατασκεύασε και καταστήματα προκειμένου να στεγαστούν επαγγελματίες που θα εξυπηρετούσαν τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων ενώ συγχρόνως κατασκεύασε και κατάλληλους χώρους για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών των υπερήλικων, των συνταξιούχων και των παιδιών.
Τα καταστήματα αυτά παρόλο που υπάρχει γραφείο του ΟΕΚ στη Κομοτηνή που θα μπορούσε να παρακολουθεί την άριστη λειτουργία τους, η διοίκηση του Οργανισμού τα παραχώρησε κατά χρήση στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.
Οι «ηγέτες» του συνδικαλιστικού κινήματος έκριναν ότι δεν είναι χρήσιμοι οι κοινωνικοί χώροι και προχώρησαν στην ενοικίαση τους σε «ημέτερους» επαγγελματίες προκειμένου να έχουν κάποιο μεγαλύτερο έσοδο.
Για αυτούς δεν είχε μεγάλη σημασία αν οι ηλικιωμένοι των απομακρυσμένων οικισμών δεν είχαν ένα χώρο συγκέντρωσης κοντά στα σπίτια τους ούτε φυσικά σκέφτηκαν ότι και τα μικρά παιδιά είχαν ανάγκη από ανάλογο χώρο. Σκέφτηκαν ασφαλώς ότι υπήρχαν τα σκαλοπάτια των σπιτιών και τα πεζοδρόμια των δρόμων πού θα μπορούσαν να κάθονται μικροί και μεγάλοι.
Στις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων ο Μαγαλιός και η παρέα του κώφευαν μέχρι που έφτασε η στιγμή να εκδοθούν οι άδειες λειτουργίας των καταστημάτων οπότε η δημοτική αρχή ζήτησε τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνταν για την έκδοση της άδειας και μεταξύ αυτών την οικοδομική άδεια για την χρήση του χώρου που φυσικά δεν υπήρχε.
Τότε οι Μαγαλιός, Μπαχτσιαβανούδης απέστειλαν έγγραφο στο Δήμο Κομοτηνής με ψεύτικο περιεχόμενο ότι τάχα προχώρησαν στην αλλαγή χρήσης των καταστημάτων με μοναδικό σκοπό να ξεγελάσουν την δημοτική υπηρεσία.
Όταν αποκαλύφθηκε η παρανομία ζητήθηκε από την πολεοδομία Κομοτηνής να επιβεβαιώσει αν υπήρχε σχετική αίτηση αλλαγής χρήσης αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.
Στις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων υπήρχε αναταραχή ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης και το ΚΚΕ κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα χωρίς φυσικά να πάρουν απάντηση που να δικαιολογεί την ενέργεια αυτή.
Μπροστά στο διαγραφόμενο κίνδυνο να επέμβει η Δικαιοσύνη ο ΟΕΚ έκανε το ρουσφετάκι στους «εργατοπατέρες» και εκ των υστέρων κάλυψε την αλλαγή χρήσης.
Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την έλλειψη χώρων κοινωνικής συνάθροισης οι φωτισμένοι συνδικαλιστές ισχυρίζονταν ότι υπάρχει ο κατάλληλος χώρος του Εργατικού Κέντρου, στον οποίο μπορούσαν να συγκεντρώνονται μικροί και μεγάλοι μακριά από τα σπίτια τους.
Φαίνεται όμως ότι έφθασε η μέρα που κάποιοι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε αυτό το δικαίωμα αφού οι χώροι του κτιρίου εξυπηρετούν μόνο τους «ημέτερους» και βολικούς.