Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκστρατεία «Μηδενικής ανοχής στη μη χρήση κράνους» από τις αστυνομικές αρχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Κατά το διάστημα από 2 έως 8 Φεβρουαρίου 2026, οι Υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε ολόκληρη την Περιφέρεια, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη συμμόρφωση των αναβατών.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ, διενεργήθηκαν συνολικά 869 έλεγχοι, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις.
Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε οδηγούς και συνεπιβάτες μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων, καθώς και χρηστών Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.), όπως τα ηλεκτρικά πατίνια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στους επαγγελματίες διανομείς (delivery), μια κατηγορία εργαζομένων που βρίσκεται καθημερινά εκτεθειμένη στους κινδύνους του δρόμου.
Παράλληλα με το κατασταλτικό σκέλος των ελέγχων, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και σε δράσεις ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, στις περιοχές της Ροδόπης και της Καβάλας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, ενώ διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες, υπενθυμίζοντας ότι η χρήση κράνους αποτελεί τον κρισιμότερο παράγοντα για τη μείωση σοβαρών τραυματισμών σε περίπτωση ατυχήματος.































































