Εδώ και δύο μήνες καθυστερεί επιδεικτικά να υπογράψει την άδεια λειτουργίας, απουσιάζοντας ταυτόχρονα συνεχώς από το γραφείο του
Επιστολή διαμαρτυρίας του επιχειρηματία σε Γιαννακίδη, Δαμιανίδη και Αγγελίδη
Οικονομική ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ προκαλεί εδώ και δύο μήνες με τη στάση του δημόσιος υπάλληλος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ο οποίος καθυστερεί επιδεικτικά να υπογράψει ένα (!!!) χαρτί προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων, Σταμάτης Κουρούδης, εδώ και λίγο καιρό η εταιρεία πήρε την απόφαση να λειτουργήσει ιδιωτικό ΚΤΕΟ, κάνοντας μια επένδυση από 100% ιδία κεφάλαια.
Προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια λειτουργίας, κατατέθηκε αίτηση στις 5 Μαΐου 2011 για άδεια λειτουργίας. Ενώ λοιπόν, έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από υπαλλήλους του Υπουργείου Μεταφορών που ήρθαν από την Αθήνα αλλά και από φορείς της Θεσσαλονίκης, ο δημόσιος υπάλληλος της Π.Ε. Ροδόπης ακόμα δεν έχει υπογράψει το σχετικό χαρτί, παρά του γεγονότος ότι έχει ήδη επισκεφθεί την επιχείρηση για έλεγχο.
Μάλιστα, σε συνεχή τηλεφωνήματα του ιδιοκτήτη ο εν λόγω υπάλληλος απουσιάζει συνεχώς από την εργασία του ενώ τη μία και μοναδική φορά που κατόρθωσε να έρθει σε επικοινωνία μαζί του, ο δημόσιος υπάλληλος ευθαρσώς απάντησε πως «έχει βαρεθεί να τον ενοχλούν όλοι γι’ αυτό το θέμα και ο νόμος του δίνει περιθώριο 55 ημέρες για να κάνει την έκθεση του» !!!
Η αγανάκτηση των επιχειρηματιών έφτασε στα όρια της όταν σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με την Υπηρεσία την Τρίτη (5/7) άλλος δημόσιος υπάλληλος που σήκωσε το τηλέφωνο είπε στους υπαλλήλους της εταιρείας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα απουσιάζει για τις επόμενες δέκα (10) ημέρες !!!
Ο ιδιοκτήτης των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων, Σταμάτης Κουρούδης, έστειλε τις παρακάτω επιστολές στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Άρη Γιαννακίδη, στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Παύλο Δαμιανίδη, και στον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Νίκο Αγγελίδη, ζητώντας τους να βάλουν ένα τέλος στην ταλαιπωρία του και να επαναφέρουν τον δημόσιο υπάλληλο στη τάξη.
Οι επιστολές του κ. Κουρούδη :
«Κύριε Πρόεδρε,
Όπως σας είναι γνωστό η εταιρεία μας, μέλος του επιμελητηρίου, λειτουργεί ιδιωτικό ΚΤΕΟ. Παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες αποφασίσαμε να κάνουμε μια επένδυση από 100 % ίδια κεφάλαια και συγκεκριμένα να εγκαταστήσουμε και γραμμή τεχνικού ελέγχου δικύκλων (ο νέος νόμος απαιτεί για λόγους οδικής ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος να ελέγχονται και τα δίκυκλα από ΚΤΕΟ).
Οι οικοδομικές εργασίες, η εγκατάσταση των μηχανημάτων, το νέο προσωπικό και η ειδική εκπαίδευση του που απαιτεί ο νόμος έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό. Στις 5 Μαΐου κάναμε αίτηση για άδεια λειτουργίας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν οι από το νόμο απαιτούμενοι έλεγχοι: Από το Υπουργείο Μεταφορών (Αθήνα), δύο φορές από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Αθήνα), από φορέα της Θεσσαλονίκης για διακρίβωση των μηχανημάτων και τη Διεύθυνση Μεταφορών περιφερειακής ενότητας Ροδόπης.
Όλα αυτά έγιναν σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκτός από την αυτοψία του μηχανογραφικού συστήματος μας, η οποία ανατέθηκε σε κάποιο υπάλληλο του τμήματος οργάνωσης και πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Ο υπάλληλος αυτός, μετά από πολλά τηλεφωνήματα μας, ήρθε για έλεγχο στις 2 Ιουνίου, όταν όλοι οι άλλοι έλεγχοι, πολύ πιο σοβαροί και από ανθρώπους που ήρθαν από μακριά είχαν γίνει και είχαν ήδη σταλεί οι εκθέσεις.
Δυστυχώς όμως έκτοτε δεν έκανε τίποτε και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε μιας και λείπει η έκθεση αυτοψίας του, απαραίτητη προϋπόθεση για να υπογραφεί η άδεια λειτουργίας. Δεν μπορούμε ούτε καν τηλεφωνικά να έρθουμε όλο αυτό το διάστημα σε επαφή μαζί του. Συνεχώς λείπει από το γραφείο του. Μόνο μια φορά τον πέτυχε ένας συνεργάτης μας και η απάντηση του ήταν ότι «έχει βαρεθεί να τον ενοχλούν όλοι γι αυτό το θέμα και ο νόμος του δίνει περιθώριο 55 ημέρες για να κάνει την έκθεση του». Σήμερα δε, 5 Ιουλίου, κάποιος συνάδελφος του που απάντησε στο τηλέφωνο, μας πληροφόρησε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα λείπει για τουλάχιστον 10 ημέρες (άδεια?)».
«Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζετε πόσο άσχημα είναι τα πράγματα στην αγορά. Σκεφτείτε λοιπόν την κατάσταση ενός επιχειρηματία που εδώ και καιρό έχει δαπανήσει για μια επένδυση, πληρώνει προσωπικό, έχει ξεκινήσει ήδη τη διαφήμιση (αντιλαμβάνεστε ότι τα καθημερινά έξοδα είναι πολλά) και δεν μπορεί να λειτουργήσει εξ αιτίας ενός και μόνο υπαλλήλου.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν είναι μόνο η επιχείρηση που χάνει κάθε μέρα έσοδα. Στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ ως γνωστόν το εν τρίτο των εσόδων πηγαίνει στο Δημόσιο. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές για την Ελλάδα επομένως το Δημόσιο χάνει κάθε μέρα χρήματα εξ αιτίας του συγκεκριμένου κυρίου, με τα οποία θα μπορούσαν να καλυφθούν αρκετές τρύπες».
«Κύριε Πρόεδρε,
Ξέρουμε ότι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι (ευτυχώς λίγοι) νομίζουν ότι τα χρήματα βγαίνουν από ένα μηχάνημα που το λένε ΑΤΜ. Κάποιοι (επίσης λίγοι) «επενδύουν» στο να βάζουν προβλήματα στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σκληρός είναι τον τελευταίο χρόνο ο καθημερινός αγώνας για την επιβίωση των επιχειρήσεων μας. Με τον τζίρο να μειώνεται κάθε μήνα, τα τραπεζικά επιτόκια να αυξάνονται και προοπτικές βελτίωσης να μη φαίνονται στον ορίζοντα, δεν μπορούμε να ανεχτούμε να μας δημιουργούν επιπλέον προβλήματα και κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Σαν Επιμελητήριο οφείλουμε να βάλουμε φρένο στις πρακτικές αυτές. Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς πλέον να λειτουργεί όπως την εποχή της αμεριμνησίας με το «τι να κάνουμε, έτσι είναι η Ελλάδα». Αυτή η νοοτροπία είναι που μας οδήγησε ως εδώ και πρέπει να την αλλάξουμε. Πιστεύω ότι το Επιμελητήριο πρέπει να μπει μπροστά σε αυτή τη προσπάθεια κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Δεν πάει άλλο!».
αυτό που προκύπτει είναι οτι όλοι πρέπει να ενδίδουν στο “άντρα θέλω, τώρα τον θέλω”!. Επειδή δηλαδή καποιος είναι επώνυμος πρεπει να προσπεράσει η εξέταση της υπόθεσής του τις υπόλοιπες!! από που προκύπτει αυτό??
Φαινεται οτι το αρθρο το γράφει καποιος που δε γνωρίζει απο δημόσια διοίκηση..