Λογοκρισία από τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Θεσσαλονίκη» καταγγέλλει μέσω βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Κομοτηναίος δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τσακίρης, αδερφός της δημοσιογράφου Ειρήνης Τσακίρη από το Maron News.
Αιτία της ακραίας, όπως την χαρακτηρίζει, λογοκρισίας που υπέστη από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος ήθελε να αναφερθεί στην εκπομπή του στα περιστατικά αστυνομικής βίας που έλαβαν μέρος κατά τη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης στη Νέα Σμύρνη.
«Στο μίτινγκ που γίνεται πάντα πριν την εκπομπή, μιλώντας με τον ιδιοκτήτη του σταθμού τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, είχαμε τη διαφωνία για το αν θα πρέπει να ασχοληθώ με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.
Εγώ ήθελα να ασχοληθώ και μάλιστα υπό το πρίσμα να αναφερθώ στα βίντεο που δεν είδα στα δελτία ειδήσεων, στο βίντεο που αστυνομικός χαστουκίζει μια κοπέλα, να αναφερθώ στις συλλήψεις μικρών παιδιών, στη διακοπή της Λιάνας Κανέλλη από τον ΣΚΑΙ, στο πως οι αστυνομικοί μιλούσαν μεταξύ τους και έλεγαν ‘’πάμε να τους σκοτώσουμε’’», αναφέρει ο δημοσιογράφος.
«Υπέστη απίστευτη λογοκρισία λέγοντας μου ‘’σήκω και φύγε τώρα, είσαι αναρχικός’’. Θεωρήθηκα αναρχικός γιατί ήθελα να παρουσιάσω μια πλευρά που δεν την άκουγα και δεν την έβλεπα στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Ήθελα να τα πω στην εκπομπή μου και γι’ αυτό θεωρήθηκα αναρχικός.
Με έδιωξαν και είναι περηφάνια που με έδιωξαν για την άποψη μου. Έφυγα με συνείδηση καθαρή, έφυγα επειδή υπέστη ακραία λογοκρισία», σημειώνει.
Ο σταθμός είναι ιδιωτικός. Καλώς ή κακώς. Άρα βγάζει στον αέρα ότι θέλει ο ιδιοκτήτης. Οι υπόλοιποι κρίνουμε τον ιδιοκτήτη και αν θέλουμε αλλάζουμε συχνότητα. Τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες. Δεν υπάρχει λογοκρισία σαν αυτή που ισχυρίζεται ο άνθρωπος απλά γιατί δεν είναι υποχρεωμένος ο ιδιωτικός φορέας να σε βγάλει στον αέρα αν δε γουστάρει. Υπάρχουν άλλα δωρεάν media, yt, fb, twitter, blogs όπου κανένας δε σε εμποδίζει, άρα δεν υπάρχει λογοκρισία. Να ξέρουμε τη σημασία των όρων.