ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλές κατά της προέδρου του ΚΙΕΦ, καταγγέλλει η Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία

Με αφορμή την κυκλοφορία βίντεο στο οποίο η Τσιγδέμ Ασάφογλου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για μη συνάντηση με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

fonirodopis.gr

Συκοφαντίες, ρατσιστικά σχόλια, μέχρι και απειλές θανάτου εις βάρος της Τσιγδέμ Ασάφογλου και του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος ΚΙΕΦ καταγγέλλει η Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία.

Αφορμή όλων των παραπάνω, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αποτέλεσε το βιντεομήνυμα μέσω του οποίου η Τσιγδέμ Ασάφογλου εξέφραζε τη δυσαρέσκεια της για μη συνάντηση με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαρόπουλου κατά την πρόσφατη επίσκεψη της τελευταίας στην περιοχή μας.

Η Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία υιοθετεί την προπαγάνδα των τουρκόφρονων για ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, εντελώς αυθαίρετα αφού εθνική μειονότητα στην Ελλάδα δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από κανέναν, και σημειώνει επίσης αβάσιμα ότι το εθνικιστικό ΚΙΕΦ αντιπροσωπεύει όλη τη μειονότητα ενώ η αλήθεια είναι ότι αντιπροσωπεύει μόνο τα μέλη και ίσως τους ψηφοφόρους του.

Ενδεικτικό του παραπάνω, με βάση και τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2019 τα οποία επικαλείται συχνά το ΚΙΕΦ, είναι ότι από το σύνολο των 120.000 περίπου μελών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, οι 80.000 και πλέον αποδοκίμασαν τον ακραίο και διχαστικό του λόγο ψηφίζοντας κάποιο άλλο κόμμα.

Η ανακοίνωση της Ελεύθερης Ευρωπαϊκής Συμμαχίας:

«Μετά την δημοσίευση ενός βίντεο από την Πρόεδρο του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) Τσιγδέμ Ασάφογλου που εκφράζει τη δυσαρέσκεια και τις ανησυχίες της για καμία επαφή με τους ίδιους από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη της στην περιοχή το οποίο βίντεο οδήγησε κάποια ΜΜΕ στην δημιουργία αρνητικών και προσβλητικών ειδήσεων.  

Το ΚΙΕΦ αντιπροσωπεύει την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα. Έχουν συμμετάσχει δύο φορές στις εκλογές, βγαίνοντας ως πρώτο Κόμμα στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, όπου ζει ο μεγαλύτερος μειονοτικός πληθυσμός. Αγωνίζονται για έναν δημοκρατικό και ειρηνικό διάλογο με κρατικούς φορείς για την επίλυση των πολλαπλών αδικιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Αυτά τα αιτήματα για διάλογο συνεχίζονται να αγνοούνται μέχρι στιγμής όπως, αποδεικνύεται και από την έλλειψη επαφής από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με τους ιδίους κατά την τελευταία της επίσκεψη.

Μετά την κυκλοφορία του βίντεο, ξεκίνησε μια εκστρατεία αρνητικών και προσβλητικών ειδήσεων σχεδόν σε 100 ΜΜΕ εναντίον του ΚΙΕΦ και της Προέδρου του, συμπεριλαμβανομένων απειλών με θάνατο και συκοφαντιών καθώς και ρατσιστικά σχόλια για την Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Ως Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία υποστηρίζουμε το ΚΙΕΦ και τα δημοκρατικά τους αιτήματα. Είμαστε ενάντια σε κάθε είδους βίας ή κακοποίησης κατά της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα και απαιτούμε τον τερματισμό της εκστρατείας αρνητικών και προσβλητικών ειδήσεων κατά του ΚΙΕΦ και την Πρόεδρο του».

Το βιντεομήνυμα της Τσιγδέμ Ασάφογλου:


Γιώργος Πεταλωτής: «Ακραία και εθνικιστικά τα χαρακτηριστικά του ΚΙΕΦ»
«Δεν θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως κόμμα αλλά ως μία μάζωξη ανθρώπων που βασίζεται πάνω στον διαχωρισμό των πολιτών της Θράκης, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε», είπε ο πρώην Υφυπουργός και βουλευτής Ροδόπης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ