ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Απάντηση Μουμίν σε Αμούτζα: «Οι εποχές που εκβίαζε καταστάσεις πέρασαν ανεπιστρεπτί»

Επίθεση και κατά του προέδρου του Συμβουλίου Κοινότητας Ιάσμου, Ηλία Μπούκα, τον οποίον ο Δήμαρχος Ιάσμου κατηγορεί ότι «υπονομεύει τη δημοτική αρχή»

fonirodopis.gr

Απάντηση στην ανακοίνωση του Κυριάκου Αμούτζα και της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης», εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής (17/5) ο Οντέρ Μουμίν.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου κάνει λόγο για εποχές που ο Κυριάκος Αμούτζας «εκβίαζε καταστάσεις, επέβαλλε σκέψεις και συνδιοικούσε χωρίς νομιμοποίηση», υπεραμύνεται της «επιτυχίας της δημοτικής αρχής» στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού ενώ επιτίθεται, τέλος, και στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ιάσμου Ηλία Μπούκα τον οποίον κατηγορεί ότι «υπονομεύει τη δημοτική αρχή».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ευτυχώς μετά από 8 μήνες ο κος Αμούτζας εμπέδωσε ότι ο δήμος διοικείται από τον Δήμαρχο και από την παράταξη μας, την παράταξη ΕΜΠΡΟΣ.

Θα ολοκληρώσει τη θητεία του έως 31/12/2023 ως επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης, όπως πετυχημένα πράττει τα τελευταία 10 χρόνια.

Του υπενθυμίζω ότι οι εποχές που ως αντιπολίτευση εκβίαζε καταστάσεις, επέβαλλε σκέψεις, συνδιοικούσε χωρίς νομιμοποίηση πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Οι δημότες αποφάσισαν, τα πράγματα άλλαξαν. Ευτυχώς για τους δημότες, δυστυχώς για αυτόν θα περιοριστεί στο να βγάζει γραπτές ανακοινώσεις μια φορά κάθε μήνα.

Αποδεικνύει δε ότι δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να αποδεχθεί την επιτυχία της δημοτικής αρχής σε μέρες κορωνοϊού.

Όσον αφορά την συντάξασα τις ανακοινώσεις τις παράταξης του, συνιστώ να διαβάσει τις έννοιες της αργίας και αφαίρεσης αρμοδιοτήτων. Είναι λυπηρό να μην γνωρίζει ότι εκ του νόμου όλες οι αρμοδιότητες εξ ‘αρχής ανήκουν στον Δήμαρχο, οι οποίες κατά την κρίση του Δημάρχου μεταβιβάζονται με στόχο την αποδοτική και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου εκδίδοντας τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη απόφαση συμμορφώθηκε πλήρως στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης. Η πρώτη απόφαση που αφορά τον κο. Μπούκα δεν έχει τελεσιδικήσει και θα προσβληθεί νομίμως. Όσο ο κος Μπούκας θα υπονομεύει τη δημοτική αρχή θα μείνει στο περιθώριο και δεν τίθεται θέμα συνεργασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ