ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

Θα παραμείνει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για προσκύνημα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαΐου

fonirodopis.gr

Τη σεπτή θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαΐου η πόλη της Κομοτηνής από την Ιερά Μονή Βαθυρρύακος στα Φατήργιακα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης.

Φέτος, λόγω των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή στους δρόμους της Κομοτηνής όπως είθισται κάθε χρόνο, με την εικόνα να μεταφέρεται απευθείας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου την υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και οι προσκεκλημένοι Μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

Την ιερά εικόνα υποδέχθηκαν επίσης οι πολιτειακές και πολιτικές Αρχές του τόπου, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, οι Βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαρίτου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης όπως επίσης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου.

Μετά την υποδοχή τελέστηκε μέγας εσπερινός κεκλεισμένων των θυρών ενώ δόθηκε η δυνατότητα σε πιστούς πριν κλείσουν οι θύρες της εκκλησίας να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους.

Η ιερά εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης θα παραμείνει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για προσκύνημα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαΐου.

Νωρίτερα, το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κομοτηνής η έπαρση της ιστορικής σημαίας Κομοτηνής από τον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940, στο Πάρκο της Περιφέρειας.

Την Πέμπτη 14 Μαΐου, ανήμερα της επετείου, θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών. Θα πραγματοποιηθεί αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, χωρίς την παρουσία πολιτών και επισήμων.

Στις 10 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα  προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη.

Εκ μέρους της κυβέρνησης θα κληθεί να εκφωνήσει τον προσήκοντα λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Αργότερα, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940, στο Πάρκο της Περιφέρειας όπου στεφάνια θα καταθέσουν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ