ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Χωρίς την παρουσία πολιτών οι εκδηλώσεις εορτασμού για τα 100 χρόνια της Θράκης

Έπαρση της ιστορικής σημαίας στο Δημαρχείο Κομοτηνής και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940

fonirodopis.gr

Χωρίς την παρουσία πολιτών πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις στην Κομοτηνή για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Το πρωί της Τετάρτης 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της Ιστορικής Σημαίας της Κομοτηνής από τον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη στο χώρο του Δημαρχείου, παρουσία των τοπικών Αρχών.

Αργότερα, στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940, στο Πάρκο της Περιφέρειας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων της πόλης.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 19:00, θα γίνει η υποδοχή της Σεπτής Εικόνας της Θεομήτορος της  Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου θα μεταφερθεί με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής και θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός κεκλεισμένων των θυρών.

Την Πέμπτη 14 Μαΐου, ανήμερα της επετείου, θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών. Θα πραγματοποιηθεί αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, χωρίς την παρουσία πολιτών και επισήμων.

Στις 10 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα  προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη.

Εκ μέρους της κυβέρνησης θα κληθεί να εκφωνήσει τον προσήκοντα λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Αργότερα, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940, στο Πάρκο της Περιφέρειας όπου στεφάνια θα καταθέσουν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ