ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Νέα έκκληση για αίμα από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής

Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος

fonirodopis.gr

Λίγες μέρες μετά την έκκληση του Τμήματος Αιμοδοσίας του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος, παρόμοια έκκληση απηύθυνε σήμερα και η Διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Μάγδα Γιαμουστάρη.

«Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας (WHO, ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, ECDC) για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Η ΝΥ Αιμοδοσίας με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών αλλά και για τα αποθέματα της χώρας:

Καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Ενημερώνει ότι η ΝΥ Αιμοδοσίας του ΓΝ Κομοτηνής έχει ξεχωριστή είσοδο, γεγονός που διευκολύνει την προσέλευση τους.

Παράλληλα με την ΝΥ Αιμοδοσίας, η οποία συνεχίζει να δέχεται αιμοδότες, θα λειτουργεί για αιμοληψίες και ο χώρος του 1ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής.

Από τις 10:00 έως και 13:13 την Τετάρτη 18/3, Πέμπτη 19/3, Παρασκευή 20/3 και Δευτέρα 23/3.

Μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Να πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση. Να είμαστε εκεί για τον άλλον στα εύκολα και στα δύσκολα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ