ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Αιμοδότες και στο 1ο ΚΑΠΗ θα δέχεται η Ν.Υ. Αιμοδοσίας του «Σισμανόγλειου»

Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου – «Δεν πρόκειται για μετεγκατάσταση αλλά για παράλληλη λειτουργία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Κομοτηνής για διευκόλυνση των αιμοδοτών», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση

fonirodopis.gr

Η ΝΥ Αιμοδοσίας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 16/3/2020 και 23/3/2020 θα δέχεται αιμοδότες και στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής, στο κέντρο της πόλης, πίσω από το Θρακικό Ωδείο, στην οδό Φιλίππου 2-4, από 10:00 π.μ.-13:30 μ.μ. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών, ώστε να μη μειωθούν οι αιμοληψίες και δημιουργηθεί πρόβλημα στην επάρκεια αίματος.

Παράλληλα θα συνεχίσει να λειτουργεί η ΝΥ Αιμοδοσίας και θα δέχεται αιμοδότες όπως καθορίζει το πρόγραμμα λειτουργίας της:

  • Καθημερινά από 08:30 έως 13:30
  • Απογεύματα: Τετάρτη και Πέμπτη 18:00 έως 19:30

Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας (WHO, ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, ECDC) για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του Κορωνοϊού, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος.

«Ο Δήμος Κομοτηνής ανταποκρίθηκε θετικά στη διάθεση της αίθουσας στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Κομοτηνής για την άμεση ανταπόκρισή και κινητοποίηση για την διάθεση του χώρου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι «δεν γίνεται μετεγκατάσταση της ΝΥ Αιμοδοσίας στο 1ο ΚΑΠΗ. Για διευκόλυνση των αιμοδοτών θα λειτουργήσει παράλληλα με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Κομοτηνής, στο οποίο συνεχίζεται να γίνονται αιμοληψίες και να δέχεται αιμοδότες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ