ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Χαριτόπουλος: «Εκφραστής της ενότητας και ομοψυχίας του Έθνους ο Πρ. Παυλόπουλος»

Στην προσφώνηση του ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, το ήθος, την επιστημονικότητα και την ακαδημαϊκή προσφορά του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας

fonirodopis.gr

Επίτιμος Δημότης Μαρωνείας- Σαπών ανακηρύχθηκε την Δευτέρα (10/2) σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό αμφιθέατρο Μαρωνείας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος ενώ του επιδόθηκε το χρυσό κλειδί του Δήμου, ύστερα από  ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών.

Στην προσφώνηση του ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, το ήθος, την επιστημονικότητα και την ακαδημαϊκή προσφορά του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας και τον ευχαρίστησε για το γεγονός ότι είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις διεκδικήσεις και τα οράματα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Η ομιλία Χαριτόπουλου στην τελετή αναγόρευσης:

«Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχόμαστε τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας για την τελετή ανακήρυξής σας ως επίτιμου δημότη Μαρωνείας-Σαπών.

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την αποδοχή εκ μέρους σας της ανάλογης ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου μας. Αποτελεί ύψιστη τιμή για όλους μας η παρουσία σας στον τόπο μας.

Στο πρόσωπό σας αντικρίζουμε τον εγγυητή της συλλογικής ταυτότητας των Ελλήνων, τον εκφραστή της ενότητας, της συνέχειας, της ομοψυχίας του Έθνους μας, τον εξαιρετικό πανεπιστημιακό δάσκαλο και λαμπρό επιστήμονα, τον πολιτικό του μέτρου και του ήθους. Στο πρόσωπό σας  αντικρίζουμε έναν πραγματικό φίλο της Θράκης.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Εορτάζουμε φέτος τα εκατό χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό. Εκατό χρόνια αγώνων, δημιουργίας, θυσίας, ανάπτυξης και ευημερίας.

Εκατό χρόνια οικοδόμησης μιας κοινωνίας ανοχής και αλληλεγγύης, ειρηνικής συνύπαρξης και αρμονικής πολυπολιτισμικότητας.

Αυτό το πρότυπο κοινωνικό  μοντέλο αναδύεται και εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο σήμερα στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

Έναν Δήμο που διακηρύσσει σταθερά ότι το χρυσάφι και η περιουσία του είναι οι άνθρωποι του, ο πληθυσμός του, οι πρόγονοι, οι ζώντες και οι μελλοντικές γενιές του.

Σε μια περιοχή που χρυσός της παραμένει η ιστορία της και ο πολιτισμός της, το περιβάλλον της, οι θάλασσες και τα βουνά της. Θησαυροί ανεκτίμητοι και αναλλοίωτοι όλοι αυτά για μας.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε, η τελετή μας λαμβάνει χώρα σ’ έναν τόπο σπουδαίο, μοναδικό και λαμπρό.

Την Μαρώνεια. Την πατρίδα του Μάρωνα, ιερέα του Απόλλωνα,  που σύμφωνα με τον Όμηρο φιλοξένησε τον Οδυσσέα, όταν βρέθηκε στην χώρα των Κικόνων. Έναν τόπο που άκμασε και έλαμψε σε όλες τις ιστορικές περιόδους.

Από την ελληνιστική περίοδο του, έχουμε την κοινή περιουσία ενός μνημείου οικουμενικής ακτινοβολίας. Το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας.

Εσείς πρώτος μας προτείνατε να διεκδικήσουμε την ένταξη του στα μνημεία πολιτιστικής  κληρονομιάς της Unesco. Κι εσείς πρώτος υπογράψατε το βιβλίο των προσωπικοτήτων που υποστηρίζουν την προστασία και την ανάδειξή τους. Σας είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτήν την προσφορά σας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα και σας θεωρούμε ειλικρινή φίλο και πραγματικό συμπαραστάτη στις προσπάθειές μας για την συνολική ανάδειξη αυτού του τόπου.

Θα είστε πάντα μέσα στην ψυχή μας. Θα είστε πάντα ένας δικός μας άνθρωπος. Θα είστε ο Πρόεδρος της καρδιάς μας.

Σας ευχαριστώ και υποκλίνομαι στο πρόσωπό σας εκ μέρους όλων των συνδημοτών μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ