ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γραβάνης: Στα «σκαριά» πρωτοβουλίες του ΕΒΕΡ για την ανάπτυξη της περιοχής

«Οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν χάρτη με τα συγκριτικά πλεονέκτημα της περιοχής τα οποία παραμένουν μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής πίτας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

fonirodopis.gr

Μια σειρά από πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και αφορούν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, πρόκειται να πραγματοποιήσει το Επαγγεγλματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣ ενόψει και του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ Αντώνης Γραβάνης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής πίτας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης το μεσημέρι της Κυριακής (2/2), οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν «χάρτη» με τα συγκριτικά πλεονέκτημα της περιοχής τα οποία παραμένουν μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτα.

Αναλυτικά, στον χαιρετισμό του δήλωσε (στο βίντεο από το 24:15):

«Θέλω να σας συγχαρώ για τη στάση που έχετε ως διοικητικό συμβούλιο και Ομοσπονδία σε όλα τα θέματα που ταλανίζουν την επιχειρηματικότητα της περιοχής. Πρωταγωνιστείτε σε όλο αυτό γιατί καταλαβαίνετε και νιώθετε την ανάγκη να μπορούν τα συνδικαλιστικά όργανα των επαγγελματιών να διεκδικούν αυτά που αξίζουν στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οι επαγγελματίες είναι η ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Τα προβλήματα όμως είναι πολλά, περάσαμε από μια δύσκολη δεκαετία και η λύση που επιλέχθηκε ήταν να υπερφορολογηθούν οι επιχειρήσεις για να μπορέσει να αντέξει το εθνικό οικοδόμημα. Εμείς ως επιχειρήσεις συμμετείχαμε σε αυτό, τραβήξαμε αυτό το κουπί δυσανάλογα απ’ όσο έπρεπε.

Καταφέραμε να έρθουμε σε αυτό το σημείο που φαίνεται πως κάτι αλλάζει όσον αφορά τα φορολογικά, που ήταν ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο, με τη μείωση της φορολογίας, τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, προτάσεις που σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣ εμείς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο τις είχαμε κάνει από το τέλος του 2017.

Όλα αυτά είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, θα είμαστε εκεί για να διεκδικούμε και να έχουμε καλύτερες μέρες.

Σημαντικό επίσης είναι τι θα γίνει από δω και πέρα. Το 2020 είναι τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης. Όλοι οι φορείς διοργανώνουν εκδηλώσεις, όμως υποχρέωση των δικών μας φορέων των επαγγελματιών είναι να μπορέσουμε να δούμε ποιο θα είναι το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθήσουμε.

Πάνω σε αυτό ήδη παίρνουμε πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΣ και το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε μια σειρά εκδηλώσεων οι οποίες θα έχουν αυτό το σκοπό. Να δημιουργήσουμε έναν ‘’χάρτη’’ για την ανάπτυξη αυτής της περιοχής, για το πώς μπορούμε επιτέλους να εκμεταλλευτούμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που έχουμε. Και αυτό πρέπει να γίνει με μπροστάρηδες τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Εύχομαι μια κερδοφόρα χρονιά σε όλους σας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ