ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Συμεών Σολταρίδη παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ενώ στη βιβλιοπαρουσίαση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Απόστολος, Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, και Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, εκπρόσωπος του Γεν. Προξενείου της Ελλάδος στην Πόλη καθώς και πλήθος κόσμου

fonirodopis.gr

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Συμεών Σολταρίδη, με τον τίτλο «Εγώ και… η βαλίτσα μου», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της Κοινότητος Μ. Ρεύματος και των εκδόσεων «Ωκεανίδα» στα Χρυσοβέργεια.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται περιληπτικά τα βιώματα, οι εντυπώσεις, οι απόψεις και οι ιδέες του επί 25 χρόνια συνεργάτη της «Ελευθεροτυπίας» για ζητήματα σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη Ρωμιοσύνη της Πόλης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη μειονότητα της Θράκης.

Στη βιβλιοπαρουσίαση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Απόστολος, Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, και Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, εκπρόσωπος του Γεν. Προξενείου της Ελλάδος στην Πόλη, και πλήθος κόσμου.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν οι Άρχοντες Οφφικιάλιοι του Πατριαρχείου κ. Γιάννης Δεμιρτζίογλου, Διευθυντής του Ζωγραφείου, και κ. Αντώνης Χαντζόπουλος, Δρ βυζαντινής μουσικολογίας, καθώς και η κ. Άννα Ανδρέου, Δημοσιογράφος. Χαιρετισμό απηύθυνε προηγουμένως η εκδότρια κ. Μαρία Καρβέλα.

Ιδιαίτερα συγκινημένος μίλησε για το βιβλίο και κυρίως για τη ζωή του ο ίδιος ο συγγραφέας.

«Σήμερα η βαλίτσα ξαναγύρισε στον τόπο από όπου ξεκίνησε. Μπροστά στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κ. Κ. Βαρθολομαίο, τους συμμαθητές μου Μητροπολίτες, τους παιδικούς μου φίλους και συγχωριανούς μου αλλά κι άλλους πολλούς φίλους και γνωστούς που ζουν στην Πόλη ξεφυλλίσαμε το τελευταίο μου βιβλίο. Η συγκίνησή μου μεγάλη. Ήταν σαν να έκλεισε ένας κύκλος στην πορεία της ζωής μου. Ιδιαίτερη τιμή για μένα η παρουσία όλων τους. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην εφοροεπιτροπή της μεγαλωνύμου κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος και στον πρόεδρο της Κ. Γιώργο Παπαλιάρη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, στο σύνδεσμο αποφοίτων Ζωγραφείου και στον πρόεδρο του Διαμαντή Κομβοπουλο, στον εκδοτικό οίκο Ωκεανίδα των Κώστα Σμυρνιωτάκη και Μαρίας Καρβέλα και στους ομιλητές της βραδιάς», έγραψε για την εκδήλωση ο κ. Σολταρίδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Μαρία Ζαχαράκη, δημοσιογράφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ