ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παλεύουμε ενάντια στο κλίμα αστυνομοκρατίας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ»

«Οι ακροδεξιές αντιλήψεις θα βρουν απέναντι τους τον δημοκρατικό λαό της πατρίδας μας και τη νεολαία», δηλώνει ο Σταμάτης Σακελλίων – «Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις θα ανακόψουν την παλινόρθωση της δεξιάς», τονίζει ο Δημήτρης Χαρίτου

fonirodopis.gr

Στην πορεία για το Πολυτεχνείο συμμετείχαν το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοεμβρίου μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, τα οποία διαδήλωσαν στο πλευρό εκατοντάδων φοιτητών διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του ασύλου και την αστυνομική καταστολή.

Ο Σταμάτης Σακελλίων χαρακτήρισε επίκαιρα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, τονίζοντας πως οι ακροδεξιές αντιλήψεις της ΝΔ θα βρουν απέναντι τους τον δημοκρατικό λαό της πατρίδας. «Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν και σήμερα επίκαιρα. Παλεύουμε για δωρεάν δημόσια παιδεία, για δημοκρατία στα Πανεπιστήμια, παλεύουμε απέναντι σε αυτό το κλίμα της αστυνομοκρατίας και της τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην κατάργηση του ασύλου, στο ν+2 και βεβαίως στο γεγονός ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην εξομοίωση των πτυχίων των πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά κολλέγια. Επιχειρείται από πολιτικά στελέχη και Υπουργούς της ΝΔ να υπονομευθεί και να ακυρωθεί το μήνυμα του Πολυτεχνείου. Αυτές οι ακροδεξιές αντιλήψεις θα βρουν απέναντι τους τον δημοκρατικό λαό της πατρίδας μας και τη νεολαία», δήλωσε ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Ο Δημήτρης Χαρίτου πρόσθεσε ότι το Πολυτεχνείο είναι ένα διαρκές σύμβολο ενότητας και αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία. «Αποτελεί πηγή έμπνευσης ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που σε κάθε ιστορική περίοδο καταθέτει τα αιτήματά της, τις ανάγκες, τους στόχους της, για ένα καλύτερο αύριο. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου σήμερα είναι ακόμη πιο επίκαιρο, γιατί ακραίες συντηρητικές δυνάμεις προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία από την αρχή, να μας πισωγυρίσουν, να αμαυρώσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και εκφασισμού της κοινωνίας, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά», σημείωσε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βουλευτής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, στο πνεύμα ενότητας που στέλνει το Πολυτεχνείο, θα ανακόψουν την παλινόρθωση της δεξιάς και θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για μία ελπιδοφόρα προοπτική για τον τόπο.

Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κατέληξε στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης όπου και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ