ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς, βροντοφώναξαν οι φοιτητές στην Κομοτηνή

Σε διαμαρτυρία κατά της κατάργησης του ασύλου η φοιτητική πορεία για το Πολυτεχνείο, η οποία πέρασε από το Αστυνομικό Μέγαρο, το τουρκικό Προξενείο και τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ροδόπης – Συνθήματα κατά της αστυνομικής καταστολής, του Ερντογάν και της «χούντας του Μητοτάκη»

fonirodopis.gr

Σε διαμαρτυρία κατά της κατάργησης του ασύλου εξελίχθηκε η φετινή πορεία για το Πολυτεχνείο στην Κομοτηνή, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 6 το απόγευμα με αφετηρία την παλιά Νομική.

Διασχίζοντας την οδό Νικολάου Ζωίδη η πορεία κατευθύνθηκε προς το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, το οποίο περιφρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομικής καταστολής.

Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε δια μέσω των οδών Λ. Ηρώων και Χ. Τρικούπη στο τουρκικό Προξενείου Κομοτηνής, το οποίο επίσης είχαν αποκλείσει διμοιρίες των ΜΑΤ. «Ούτε Γκρίζοι Λύκοι ούτε Χρυσή Αυγή τσακίστε τους φασίστες σε ολόκληρη τη γη» και «Τραμπ – Πούτιν – Ερντογάν οι δικτάτορες δεν μας σταματάν», τα συνθήματα που φώναξαν οι φοιτητές έξω από το τουρκικό Προξενείο.

Κατόπιν, η πορεία πέρασε από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ροδόπης επί της οδού Ορφέως όπου οι φοιτητές φώναξαν συνθήματα όπως «Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη» και «τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι οι Πρυτάνεις, τα ΜΑΤ και οι Εισαγγελείς» διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του ασύλου.

Η φοιτητική πορεία για το Πολυτεχνείο κατευθύνθηκε τέλος, στην παλιά Νομική απ’ όπου και ξεκίνησε ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της η αστυνομική παρουσία ήταν διακριτική και δεν σημειώθηκε το παραμικρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ