ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Οι ενέργειες της Περιφέρειας ΑΜΘ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Σαμοθράκη

Με απόφαση του Χρήστου Μέτιου, διατέθηκε το ποσό των 10.000 ευρώ για τη διατροφή των εγκλωβισμένων επισκεπτών καθώς και το ποσό των 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του οχηματαγωγού πλοίου ΑΝΑΞ

fonirodopis.gr

Τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, γνωστοποίησε την Τετάρτη 14 Αυγούστου ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος.

Υπενθυμίζεται ότι, μια μέρα νωρίτερα, την Τρίτη 13 Αυγούστου ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Κώστας Κατσιμίγας είχε επιρρίψει πολιτικές ευθύνες τόσο στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ όσο και στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «πλήρη ανικανότητα».

Το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ:

«Από την πρώτη στιγμή της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, με απόφαση του κ. Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διέθεσε 10.000 ευρώ για τη διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των επισκεπτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί. Η προμήθεια γίνεται από καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού και τον συντονισμό έχει ο Δήμος Σαμοθράκης.

Επιπλέον, η Περιφέρεια ανταποκρινόμενη άμεσα στην έκκληση του Δήμου Σαμοθράκης, διαθέτει 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του οχηματαγωγού πλοίου ΑΝΑΞ για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων). Το πλοίο θα πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια την ημέρα από και προς τη Σαμοθράκη για διάστημα πέντε ημερών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ