ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ

Ευθύνες σε κυβέρνηση και Μέτιο για τη σύνδεση της Σαμοθράκης, επιρρίπτει ο Κώστας Κατσιμίγας

«Πλήρης ανικανότητα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της κυβέρνησης» – «Πέρα από κάποια τηλεφωνήματα, ο Μέτιος διέθεσε το αστρονομικό ποσό των 5.000€ προκειμένου αγοραστούν γαριδάκια και γκοφρέτες για τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες. Η ευθύνη ανήκει σε όλους και είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ», σημειώνει ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας»

fonirodopis.gr

Πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Σαμοθράκης όπου και 1000 πλέον ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω των προβλημάτων σύνδεση του με την Αλεξανδρούπολη, επιρρίπτει ο Κώστας Κατσιμίγας.

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» αποδίδει «πλήρη ανικανότητα» σε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Κυβέρνηση ενώ όσον αφορά τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο λέει ότι το μόνο που έκανε πέρα από κάποια τηλεφωνήματα ήταν να «διαθέσει το ποσό των 5.000 ευρώ για να αγοραστούν γαριδάκια και γκοφρέτες».

Αναλυτικά, ο Κώστας Κατσιμίγας σημειώνει:

«ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ ANDROS JET ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!

Την πλήρη ανικανότητα τους απέδειξαν περίτρανα το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και η Κυβέρνηση στην περίπτωση της Σαμοθράκης. Το νησί υπέστη τεράστια οικονομική καταστροφή με την ακύρωση εκατοντάδων κρατήσεων το δεκαήμερο γύρω από τον Δεκαπενταύγουστο. Παράλληλα επισκέπτες εγκλωβίστηκαν στο νησί μήνα Αύγουστο και παραμένουν εκεί χάρις στις προσφορές και την φιλοξενία των κατοίκων.

Το Υπουργείο έστειλε το Ε/Γ-Ο/Γ AZORES EXPRESS αγνοώντας ότι αυτό δεν μπορεί να δέσει όχι λόγω ανέμων αλλά λόγω μεγέθους ούτε να κάνει ελιγμούς στο μικρό λιμάνι της Καμαριώτισσας. Η απόλυτη ξεφτίλα!!! Και βέβαια η ευθύνη για το γεγονός δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά στους ανεπαρκείς συνεργάτες του. Ευθύνες βεβαίως έχουν και όσοι λιβάνισαν τον υπουργό που έκανε το αυτονόητο και επί διήμερο υπερηφανευόντουσαν ότι το θέμα «λύθηκε» κατόπιν ενεργειών τους. Ευθύνη έχει και ο νεαρός βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος ο οποίος έσπευσε να τα βρει όλα καλώς γενόμενα. Προφανώς δεν συμβουλεύτηκε τον πολύπειρο και πολύ σοβαρότερο πατέρα του.

Ευθύνες έχει και η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος πέρα από κάποια τηλεφωνήματα στην Αθήνα έσπευσε να διαθέσει το αστρονομικό ποσό των 5.000€ προκειμένου από τα μαγαζιά της Σαμοθράκης να αγοραστούν γαριδάκια και γκοφρέτες για τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες. Η ευθύνη ανήκει σε όλους και είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα είναι τραγικό.

Στο μεταξύ το ANDROS JET είναι ένα ταχύπλοο επιβατικό οχηματαγωγό, το οποίο μεταφέρει μεγάλο αριθμό επιβατών αλλά μικρό αριθμό οχημάτων. Και δεν γνωρίζω εάν μπορεί να μεταφέρει και μεγάλα φορτηγά, βυτιοφόρα κλπ. Επίσης δεν είναι γνωστό τι ναύλοι θα ισχύσουν, διότι στα πλοία αυτό το εισιτήριο είναι τσουχτερό. Στο μεταξύ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το πλοίο είναι δεμένο στο νεώριο της Σύρου.

Το πλοίο έχει μικρό βύθισμα, μικρότερο μήκος από το Σαόνησος, άρα θεωρητικά μπορεί να δέσει στην Καμαριώτισσα, ωστόσο δεν είμαι σίγουρος ότι είναι το κατάλληλο πλοίο για τη συγκεκριμένη γραμμή. Ίδωμεν. Μέχρι να έρθει ας βολευτούν όλοι με τα 5.000 € που διέθεσε αφειδώς η Περιφέρεια μας!!!!! Καημένη Σαμοθράκη!!!!!!

Y.Γ. Στο www.marinetraffic.com το ANDROS JET θα το βρείτε με κίτρινο χρώμα, για την ώρα στη Σύρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ