ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Φαναρίου: «Τσουχτερές» τιμές στην καντίνα και προκλητικές συμπεριφορές διοργανωτών

Η δημοσιογράφος και ιδιοκτήτρια του «Δίαυλου 92,4» Έλλη Τσομπανίδου δέχθηκε λεκτική επίθεση επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική για τα πανάκριβα σάντουιτς – Σκανδαλώδης χρηματοδότηση της ΔΚΕΠΠΑΚ: Πλήρωσαν με δημοτικό χρήμα τα έξοδα μιας ιδιωτικής επιχείρησης

fonirodopis.gr

Σε ιδιαίτερα «τσουχτερές» τιμές κλήθηκαν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Φαναρίου να πληρώσουν τα προϊόντα που διατίθονταν κατά τη διάρκεια των τριήμερων συναυλιών από καντίνα που βρίσκονταν εντός του χώρου των εκδηλώσεων.

Για το λόγο αυτό δεχθήκαμε αρκετά παράπονα από αναγνώστες ενώ ενδεικτική είναι η δημόσια καταγγελία της δημοσιογράφου και ιδιοκτήτριας του «Δίαυλου 92,4» Έλλης Τσομπανίδου, η οποία περιγράφει την αντιμετώπιση που έτυχε από τους διοργανωτές μετά από μια σχετική ανάρτηση της.

Υπενθυμίζουμε τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση της διοίκησης της ΔΚΕΠΠΑΚ, η οποία με δημοτικό χρήμα κάλυψε μέρος εξόδων μιας ιδιωτικής επιχείρησης χωρίς να υπάρχει κάποιο ανταποδοτικό όφελος για τον Δήμο Κομοτηνής και τους δημότες. Χαρακτηριστικό της μηδενικής ανταποδοτικότητας είναι ότι μέχρι και η εταιρεία security ήταν από άλλη πόλη.

Δείτε την ανάρτηση της Έλλης Τσομπανίδου:

«Το ιστορικό ενός προσωπικού ποστ και η εξέλιξη του… Μετά από ένα καταπληκτικό μουσικό τριήμερο στο Φεστιβάλ Φαναρίου κάνουμε τον απολογισμό σημειώνοντας την τεράστια προσέλευση του κοινού, την εξαίρετη εμφάνιση των καλλιτεχνών (φιλοξενούμενων και τοπικών), την διάθεση του Δήμου & της ΔΚΕΠΠΑΚ να το εξελίξουν την επόμενη χρονιά και την αποτελεσματικότητα ενός ποστ που έκανα σχετικά με τον τιμοκατάλογο της καντίνας που μετά από αυτό έπεσε η τιμή πώλησης των προϊόντων εις όφελος των επισκεπτών του φεστιβάλ.

Από την άλλη όμως ομολογώ να πω ότι στοίχισε σε εμένα και τους συνεργάτες μου την απαράδεκτη και υποτιμητική συμπεριφορά των διοργανωτών, που σε σχέση με όλους τους συναδέλφους που βρέθηκαν στο Φεστιβάλ για να το καλύψουν επικοινωνιακά, ήμασταν οι μόνοι που είχαμε προβλήματα κατά την είσοδο μας στον χώρο του φεστιβάλ (από την στιγμή που δημοσιοποιήσα το ποστ) αφήνοντας μας να περιμένουμε, στέλνοντας μας από άλλες εισόδους να περάσουμε, ζητώντας εξηγήσεις για τα 2 άτομα συν εμένα που θέλαμε να μπούμε στον χώρο για να κάνουμε την δουλειά μας όσο ο κόσμος θα απολάμβανε τους αγαπημένους του καλλιτέχνες που είναι και δικοί μας αγαπημένοι αλλά εμείς προτιμήσαμε να δουλέψουμε αντί να καθόμαστε να τους απολαμβάνουμε και πολλά άλλα ευτράπελα με κίνδυνο να φανούμε ασυνεπείς στα ραντεβού με τους καλλιτέχνες αλλά κυρίως με τους ακροατές μας.

Το χειρότερο από όλα ήταν ότι δεχτήκαμε και “λεκτική επίθεση” από άνθρωπο της διοργάνωσης με απαράδεκτη συμπεριφορά (άνθρωπο που πριν μερικά χρόνια τον εξυπηρετήσαμε και τον στηρίξαμε ουκ ολίγες φορές για προσωπική του δουλειά) και ο οποίος μας ζήτησε τα “ρέστα” εκ μέρος του διοργανωτή λέγοντας ότι δυσφημίζουμε το φεστιβάλ με το παρόν προσωπικό ποστ, προσβάλλοντας την επικοινωνιακή δουλειά μας, καθώς και τις έξτρα προσκλήσεις που ζητήσαμε όχι μόνο εμείς αλλά σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ της Ροδόπης ενώ σε άλλους Νομούς μια χαρά μοιράσανε εξ αρχής περισσότερες προσκλήσεις στους συναδέλφους από ότι στους Ροδοπαίους.

Προσκλήσεις που πήγαν στο σύνολο τους στους ακροατές και στους followers του κάθε μέσου έτσι και στου Δίαυλου 92,4 και απλά σε εμάς θα έμεναν τα έξοδα μετακίνησης, τα έξοδα των ημερομισθίων της #teamdiavlos924 και η κούραση προκειμένου να καλύψουμε δημοσιογραφικά το εν λόγο Φεστιβάλ τόσο γι αυτό όσο και για τους ακροατές και αναγνώστες μας. Αν το δυσφημίζαμε όπως δήλωσαν δεν είχαμε λόγο να δηλώσουμε το παρόν μας και να χάσουμε 3 μέρες από την ζωή μας μέσα στην κάψα, στην υγρασία και στην ορθοστασία. Και όλα αυτά γιατί διαμαρτυρήθηκα για το ποσό πώλησης των προϊόντων της καντίνας διότι μετά από 13 χρόνια στον χώρο και έχοντας παρακολουθήσει άπειρα φεστιβάλ, συναυλιακές εκδηλώσεις και δρώμενα σε όλη την Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο πρώτη φόρα συνάντησα καντίνα να “ξυρίζει” τους επισκέπτες ενός Φεστιβάλ όταν στο 99% των φεστιβάλ πληρώνεις 2,5 – 3 ευρώ το σάντουιτς. Επίσης σε τέτοιες εκδηλώσεις ο καντινιέρης είναι συνήθως πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής και όχι ιδιώτης και μάλιστα εκτός νομού που έρχεται να πωλήσει την πραμάτεια του.

Προτείνω λοιπόν στον Δήμο Κομοτηνής και την ΔΚΕΠΠΑΚ του χρόνου πρώτα ο Θεός να βάλει όρους στον διοργανωτή έτσι ώστε ο καντινιέρης να είναι πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής και κάθε χρόνο να κληρώνεται ένας άλλος. Έτσι οι σύλλογοι θα ενισχύουν τα ταμεία τους, παράγοντας έργο μετά και εμείς δεν θα χαλιόμαστε που τα λεφτά μας φεύγουν από τον τόπο μας. Ακόμη και η σεκιούριτι ήταν εκτός Νομού τόσα γραφεία έχει η Κομοτηνή κανένα δεν τους έκανε την δουλειά τους;

Είναι κακό να ασκείς δριμεία κριτική όταν ξέρεις ότι είσαι φάουλ αλλά μάλλον δεν ξέρανε ότι η Ελλη και ο Δίαυλο 92,4 δεν εξαγοράστηκαν ποτέ για την φωνή τους, την ευθύτητα τους και φυσικά δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να προσβάλει για δικά του φάουλ το μοναδικό βραβευμένο πανελλαδικά ραδιόφωνο της Θράκης με στοιχεία και νούμερα επειδή θίχτηκαν κάποιοι και δεν ξέρανε πως να το αντιμετωπίσουν. Με αγάπη και σεβασμό στον διοργανωτή και χωρίς εμπάθεια (εμπάθεια είχε αυτός απέναντι μας) διότι γνωρίζουμε πολύ καλά από πρώτο χέρι το κόστος και το άγχος για να στηθεί μία τέτοια εκδήλωση όπως ζητάμε να δείχνουν σεβασμό στους ανθρώπους των media που εργάζονται εκείνη την ώρα γι αυτούς και τον κόσμο του τόπου αφιλοκερδώς. Άιντε καλή μας εβδομάδα!!!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ