ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΣΧΑ

Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» θα υποδεχθεί η πόλη της Κομοτηνής τον Μάιο του 2020

Το αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων κατά την ομιλία του μετά την περιφορά των Επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής

fonirodopis.gr

Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί», που φυλάσσεται σήμερα στο ιερό σύνθρονο του Πρωτάτου των Καρυών στο Άγιο Όρος, θα υποδεχθεί η Κομοτηνή τον Μάιο του 2020 για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της και την προσάρτηση της στον εθνικό κορμό.

Την είδηση αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων κατά την ομιλία του στο Ηρώο της πόλης μετά την περιφορά των Επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να προετοιμαστούν πνευματικά και γεμίσουν τις ψυχές τους με αγάπη.

«Μεγάλη χαρά πλημμυρίζει εδώ και καιρό τα στήθη μου και την οποία μοιράστηκα με τους άρχοντες του τόπου γιατί τους πήρα και πήγαμε στο Άγιο Όρος γενόμενοι δεκτοί από την ιερά κοινότητα και ιερά επιστασία, τους 20 αντιπροσώπους όλων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. Πριν από μήνες έκανα πολλή προσευχή, παρακάλεσα πολύ τον Θεό αλλά αυτό δεν οφείλεται μόνο στη δική μου προσευχή αλλά και στη δική σας καλή καρδιά. Παρακάλεσα τους πατέρες του Αγίου Όρους το 2020 να έχουμε αγάπη, να φέρουμε στην πόλη μας ότι τιμαλφέστερο και αγιότερο έχει το Άγιο Όρος, την Παναγία του Άξιον Εστί, αυτή η οποία φυλάσσεται στις Καρυές, για να γίνει ένα προσκύνημα στην πόλη.

Του χρόνου που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τα Ελευθέρια της πόλεως μας και της προσάρτησης της Θράκης στον εθνικό κορμό εμείς να ζήσουμε αυτό το γεγονός έχοντας εν μέσω την Κυρία Θεοτόκο. Οι πατέρες κάνοντας και εκείνοι τη δική τους προσευχή μας απάντησαν θετικά και του χρόνου στις 19 Μαΐου ημέρα Τρίτη του 2020 θα υποδεχθεί η πόλη μας την Παναγία του Άξιον Εστί και θα γίνει για εμάς η παρηγοριά μας, για να προστρέξουμε σε αυτήν.

Έχουμε ένα χρόνο για να προετοιμαστούμε όλοι και πνευματικά και όπως πρέπει. Εγώ όλο αυτόν τον χρόνο θα σας το υπενθυμίζω και σας παρακαλώ να ανοίξουμε την καρδιά μας γιατί αυτό για την πόλη μας και την περιοχή μας είναι ότι μεγαλύτερο. Η Παναγία του Άξιον Εστί πήγε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κύπρο και θα έρθει στην πόλη μας. Να είμαστε άξιοι. Αλλά αυτό δεν οφείλεται μόνο σε εμένα αλλά οφείλεται στην καλή καρδιά των ανθρώπων της Ροδόπης», είπε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ