ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΣΧΑ

Σε κλίμα κατάνυξης και με πλήθος πιστών η ακολουθία και η περιφορά των Επιταφίων στην Κομοτηνή

Οι Επιτάφιοι των ενοριών Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Αγίας Σοφίας, Παναγίας, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Τρύφωνος συναντήθηκαν στο Ηρώο της πόλης

fonirodopis.gr

Σε κλίμα κατάνυξης πλήθος πιστών ακολούθησαν την περιφορά των Επιταφίων στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής κατά την κορύφωση του θείου δράματος το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Σεβασμιότατος κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ενώ στις 9:00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η έξοδος του Επιταφίου και η περιφορά του στους δρόμους της πόλης με κατάληξη στο Ηρώο Κομοτηνής, εκεί όπου συναντήθηκε με τους Επιταφίους των Ενοριών των Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, Παναγίας, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Τρύφωνος.

«Όποιος έχει καρδιά ας δοξάσει, όποιος έχει νου ας κατανοήσει. Για να ζήσει κανείς πρέπει να έχει καρδιά, γιατί αν δεν βάλει την καρδιά του σε όλα τα πράγματα τότε αυτή η ζωή είναι μια φυλακή. Μια φυλακή που έχουμε τα πάντα ή που δεν έχουμε τίποτα και περιμένουμε να πεθάνουμε. Αγωνιούμε να μαζέψουμε περισσότερα, να κερδίσουμε παραπάνω, να προβάλλουμε ιδέες μοντέρνες και όλα αυτά για να υπερβούμε τον φόβο του θανάτου. Όμως μην πλανάστε, αυτός ο οποίος βρίσκεται εις το μνημείο είναι μόνο εκείνος που ήρθε να πατήσει τον θάνατο με τον θάνατο του και εμείς πιστεύοντας σε αυτόν να απαλλαγούμε από τον φόβο του θανάτου.

Όταν απαλλαγούμε από αυτόν τότε θα γίνουμε πιο απλοί, τότε θα μπορούμε να μοιραστούμε τα πάντα με τους άλλους. Τα πράγματα όλα της ζωής μας θα μπορούμε να τα χαρούμε όλοι μαζί. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ