ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TOPNEWS

Πανηγυρικά κηρύγματα Ιμάμηδων στη Θράκη για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη

fonirodopis.gr

«Η τουρκική μειονότητα δικαιώθηκε. Όπως υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα παιδιά μας θα διδάσκονται σε όλα τα σχολεία τη γλώσσα του έθνους μας», ανέφεραν στα κηρύγματα τους στην προσευχή της Παρασκευής σύμφωνα με δημοσίευμα

«Το μάτι στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και σε όσους ψηφοφόρους αυτό κατευθύνει στην περιοχή της Θράκης έκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης», γράφαμε μεταξύ άλλων στις 16 Μαρτίου αναφερόμενοι στην επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ στην περιοχή και στα όσα εξήγγειλε σχετικά με την εκπαιδευτική μειονοτική πολιτική.

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ταυτιζόμενος με τη γραμμή της Άγκυρας ομογενοποίησε τη μειονότητα και καταπάτησε το δικαίωμα των Πομάκων και λοιπών μη τουρκογενών πληθυσμών στη διδασκαλία της δικής τους μητρικής γλώσσας, φαίνεται πως έγιναν αποδεκτές με ενθουσιασμό από τους τουρκόφρονες της περιοχής, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει σε δημοσίευμα του το viadiplomacy.gr.

«Το μεσημέρι της Παρασκευής στην Θράκη και στα τζαμιά όπου το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής έχει επιρροή, υπήρξαν πανηγυρικά κηρύγματα από τους Ιμάμηδες, οι οποίοι αναφέρθηκαν εκτενώς στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα δίγλωσσα σχολεία.

Πληροφορίες από την ίδια τη μουσουλμανική μειονότητα, η οποία αντιστέκεται στους ανθρώπους του προξενείου, ανέφεραν πως στα κηρύγματα αυτά αναφέρθηκε ότι η ‘’τουρκική μειονότητα’’ στη Θράκη δικαιώθηκε και πλέον όπως υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ‘’τα παιδιά μας θα διδάσκονται σε όλα τα σχολεία των γλώσσα του έθνους μας’’», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ