ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μουσουλμανικό Συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ και τουρκικά στα δημόσια σχολεία

fonirodopis.gr

Ταυτιζόμενος με τη γραμμή του τουρκικού Προξενείου ομογενοποίησε τη μειονότητα και εξαφάνισε πλήρως τους Πομάκους και το δικαίωμα τους στη διδασκαλία της δικής τους μητρικής γλώσσας

Το μάτι στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και σε όσους ψηφοφόρους αυτό κατευθύνει στην περιοχή της Θράκης έκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Μαρτίου στην περιοχή.

Οι προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για την εκπαιδευτική μειονοτική πολιτική χαρακτηρίζονται από ψηφοθηρικές έως και ρατσιστικές. Και λέμε ρατσιστικές επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ταυτιζόμενος πλήρως με την γραμμή της Άγκυρας και του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, εξαφάνισε στην κυριολεξία τους Πομάκους και τους λοιπούς μη τουρκογενείς μουσουλμάνους που διαβιούν στη Θράκη.

Ομογενοποίησε τη μουσουλμανική μειονότητα και καταπάτησε το δικαίωμα των Πομακόπουλων στη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας, αναφερόμενος μόνο στην ανάγκη διδασκαλίας των τουρκικών.

«Αποδίδω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην Παιδεία και σ’ αυτό που αποκαλούμε μειονοτική παιδεία και το οποίο δεν θα έπρεπε να είναι τίποτα άλλο από τη δυνατότητα που δίνουμε στα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας, όταν τελειώνουν το σχολείο, να μιλούν εξίσου καλά -και πολύ καλά- και τα ελληνικά και τα τουρκικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Ξάνθη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ωστόσο δεν αρκέστηκε εδώ αλλά προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα δήλωσε ότι ως πρωθυπουργός θα καθιερώσει τη διδασκαλία της τουρκικής, ως ξένης γλώσσας, και στα δημόσια σχολεία.

«Στην ουσία, η δίγλωσση παιδεία να αποκτήσει πραγματικό και ποιοτικό περιεχόμενο. Και νομίζω ότι υπάρχουν προτάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση τις οποίες θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, προχωρώντας στο δημοτικό, πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Κατά το πόσο, παραδείγματος χάρη στο δημόσιο σχολείο, θα μπορεί να διδάσκεται η Τουρκική ως ξένη γλώσσα, ώστε τα παιδιά της μειονότητας, τα οποία επιλέγουν τελικά το ελληνικό δημόσιο σχολείο, όπως ολοένα και περισσότερα ή αρκετά εν πάση περιπτώσει το κάνουν, να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν την επαφή τους με τη μητρική τους γλώσσα, τη γλώσσα που έμαθαν και ομιλείται μέσα στο σπίτι τους», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μουσουλμανικό Συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ

Οι «φαεινές» ιδέες πάντως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περιορίζονται μόνο στην εκπαιδευτική πολιτική αλλά επεκτείνονται, όσον αφορά πάντα τη μουσουλμανική μειονότητα, μέχρι και το Μαξίμου.

Σκοπεύει να ιδρύσει όπως δήλωσε, εάν και εφόσον φυσικά κατορθώσει να γίνει πρωθυπουργός, Μουσουλμανικό Συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ ώστε «η μειονότητα να μπορέσει να έχει επίσημη έκφραση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και ο διάλογος αυτός κεντρικής πολιτείας με μειονότητα, να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά. Να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους, να τους παρακολουθούμε και να τους υλοποιούμε στη συνέχεια».

Σε μια περίοδο λοιπόν που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνει τη βούληση να προχωρήσει στον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους και να αντιμετωπίσει όλους τους Έλληνες πολίτες ισότιμα, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αναχρονιστική πολιτική του προσπαθεί να «γκετοποιήσει» ακόμα περισσότερο τις πληθυσμιακές ομάδες διαχωρίζοντας και αντιμετωπίζοντας τες με βάση τη θρησκεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ