ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Βαβατσικλή, ο Μάκης Σαλασίδης

fonirodopis.gr

Δραστήριο μέλος του φιλοζωικού κινήματος της πόλης μας, που με τη δράση του ανέδειξε τα προβλήματα και τις εικόνες ντροπής στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής

Δεν συνηθίζουμε να γράφουμε επαίνους ούτε να ταυτιζόμαστε σε δημόσιο επίπεδο με απόψεις προσώπων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για προεκλογική περίοδο, όμως στην προκειμένη θεωρούμε πως μάλλον πρέπει να κάνουμε μια εξαίρεση.

Αναφερόμαστε στον Μάκη Σαλασίδη, το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε την Τετάρτη (20/2) από την παράταξη «Ξε-ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ» του Τάσου Βαβατσικλή μεταξύ των υποψηφίων που διεκδικούν μια θέση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.

Ταυτιζόμαστε λοιπόν και συνυπογράφουμε τη δήλωση του ίδιου για την κάθοδο του στις δημοτικές εκλογές και ιδίως το σημείο όπου αναγράφεται «…πολλά χρόνια αθόρυβης αλλά ουσιαστικής προσφοράς στην Κομοτηνή».

Ο Μάκης Σαλασίδης είναι το δραστήριο μέλος του φιλοζωικού κινήματος της πόλης μας, που με τη δράση του ανέδειξε τα προβλήματα και τις εικόνες ντροπής στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων, τις στειρώσεις, τον κίνδυνο επιδημίας μόρβας κ.α.

Γνωρίζουμε τη δράση του από πρώτο χέρι επειδή κάναμε πλειάδα ρεπορτάζ μέσα από τα οποία αναδείξαμε και εμείς την κατάσταση στην «μαύρη κηλίδα» της πόλης, στο αποκαλούμενο πλέον από πολλούς και ως δημοτικό «κολαστήριο».

Γνωρίζουμε επίσης, ότι εξαιτίας της δράσης του αυτής υπέστη προσωπικό κόστος το οποίο προς τιμήν του δεν υπολόγισε και δεν έβαλε ποτέ, ενώ θα μπορούσε, υπεράνω της ανιδιοτελής του αγάπης για τα ζώα.

Τέτοιοι άνθρωποι, ενεργοί πολίτες που τολμούν να ασκούν κριτική ενάντια στην «εξουσία», να αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα και να προτάσσουν το κοινό καλό χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς και συμφέροντα θεωρούμε πως λείπουν σήμερα από τα δημοτικά έδρανα και γι’ αυτό προτείνουμε σε όσους επιλέξουν τον συνδυασμό του Τάσου Βαβατσικλή να τον ψηφίσουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η δήλωση υποψηφιότητας του Μάκη Σαλασίδη:

«Δηλώνω την υποψηφιότητα μου με το συνδυασμό “ξε- Κίνημα για την Πόλη” του υποψήφιου δημάρχου κ. Αναστάσιου Βαβατσικλή.

Μετά από πολλά χρόνια αθόρυβης αλλά ουσιαστικής προσφοράς στην Κομοτηνή και έχοντας πάντα ως οδηγό ζωής ότι “οι πράξεις υπερέχουν των λόγων” συμμετείχα:

στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης (σύλλογοι «Θρακική Εταιρεία», «Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρωμά»)

στο περιβαλλοντικό και φιλοζωικό κίνημα (στειρώσεις, θεραπείες, υιοθεσίες αδέσποτων ζώων, συμμετοχή στην προσπάθεια εξυγίανσης του δημοτικού κυνοκομείου – κολαστηρίου Κομοτηνής, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί άλσους Νυμφαίας κ.α.)

στην ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής (εθελοντική συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα των συλλόγων Ρωμά, στήριξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων μικρότερων πολιτισμικών ομάδων κ.α.)

στην επιμέλεια ραδιοφωνικών εκπομπών με ιστορικό, πολιτιστικό και οικολογικό περιεχόμενο (ραδιόφωνο Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής)

στην κοινωνική προσφορά (διανομές τροφίμων, ξυλείας, ρούχων, παιχνιδιών κ.α.) σε άπορους συμπολίτες μας

Είμαι: Ιστορικός (τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ) με μεταπτυχιακές σπουδές στην ιστορία και συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια ιστορίας, εθνολογίας και παιδαγωγικών.

Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας και Θράκης

Συγγραφέας τριών υπό έκδοση βιβλίων με θέματα την ιστορία της Μακεδονίας και της γειτονικής μας Βουλγαρίας

Η επιθυμία μας είναι η Κομοτηνή να γίνει μία ευρωπαϊκή πόλη με περισσότερο πράσινο, με σεβασμό στις ζωές όλων των έμβιων όντων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εθνοτικών ομάδων της περιοχής μας. Μία πόλη που θα έχει ιδιαίτερο πολιτιστικό πρόσωπο και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Θράκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ