ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

NEWSLETTER

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε σημαία της διεκδίκησης μας το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής»

fonirodopis.gr

«Γνωρίζαμε τις οικονομικά ασφυκτικές συνθήκες, τα στενά περιθώρια να χρηματοδοτηθεί ένα τόσο μεγάλο έργο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ωστόσο, δεν σταματήσαμε τη δίκαιη διεκδίκησή μας» είπε ο διοικητής του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου

Την ευγνωμοσύνη του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και σε όλους όσους κατά το παρελθόν έκαναν σημαντικές προσπάθειες ώστε το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής να πάρει σάρκα και οστά εξέφρασε ο διοικητής του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου κ. Γιώργος Φιλιππίδης.

Ο κ. Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (23/3) με τον Αν. Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δήλωσε αναλυτικά:

«Σας καλωσορίζουμε στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, στην ακριτική Κομοτηνή, η οποία αποτελεί την Διοικητική έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Μια πόλη που τους τελευταίους μήνες γιορτάζει, καθώς με την Ανακοίνωση της πολυσήμαντης Δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ένα όνειρο πολλών ετών λαμβάνει επιτέλους σάρκα και οστά.

Αγαπητοί φίλοι, το Νοσοκομείο της κάθε πόλης αποτελεί το βασικό κύτταρο της κάθε τοπικής κοινωνίας, καθώς η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για κάθε πολίτη. Ένα σύγχρονο και αξιόπιστο Νοσοκομείο παρέχει ασφάλεια, κοινωνική προστασία και αποτελεί εγγύηση για το μέλλον της κοινωνίας. Αποτελεί ακόμα και μοχλό κοινωνικής ανάπτυξης και μεγιστοποιεί το κοινωνικό όφελος για την κάθε περιοχή.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής πέρα από τους 110.000 μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, σήμερα εξυπηρετεί τους 18.000 φοιτητές που μένουν στην Κομοτηνή και σπουδάζουν στις σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τους δοκίμους αστυφύλακες της σχολής Αστυφυλάκων που εδρεύει στην Κομοτηνή, τους 3000 μόνιμους και εφέδρους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην περιοχή, καθώς και τους χιλιάδες τουρίστες που κατά τους θερινούς μήνες έρχονται στην Ροδόπη από γειτονικά κράτη.    Στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και γενικότερα στη χώρα, το Νοσοκομείο μας είναι από τα παλαιότερα σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Το μαρτυρεί άλλωστε η εικόνα που βλέπεται σήμερα, αλλά και οι εικόνες που είδατε πριν ένα χρόνο περίπου, όπου για πρώτη φορά επισκεφτήκατε το Νοσοκομείο μας και ξεκινήσαμε τις πρώτες επαφές για να φτάσουμε στην προχθεσινή ιστορική ημέρα όπου υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας από τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κο Ανδρέα Δρακόπουλο, για την τεράστια Δωρεά του Ιδρύματος προς την Δημόσια Υγεία ύψους 250 εκατομμυρίων Ευρώ. Στο σημείο αυτό ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στο μεγάλο κοινωφελές έργο που επιτελείτε όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και Διεθνώς θα μου επιτρέψετε να προβάλλουμε σε ένα σύντομο βίντεο την πολυσήμαντη και πολυσχιδή σας προσφορά στην Υγεία, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, την Κοινωνία.    

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής, σε αγαστή συνεργασία με όλες τις τοπικές αρχές, κάναμε σημαία τη διεκδίκηση ενός νέου, σύγχρονου και αξιόπιστου Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Γνωρίζαμε τις οικονομικά ασφυκτικές συνθήκες, τα στενά περιθώρια να χρηματοδοτηθεί ένα τόσο μεγάλο έργο από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και από τους πόρους του ΕΣΠΑ οι οποίοι ήταν δεσμευμένοι για συγκεκριμένους σκοπούς.

Ωστόσο, δεν σταματήσαμε τη δίκαιη διεκδίκησή μας. Από τις πρώτες μας επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θέσαμε το καθολικό αίτημα της Κοινωνίας της Ροδόπης για την κατασκευής νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, καθώς το υπάρχον όσες βελτιώσεις και αν κάναμε δεν μπορούσε να μεταβάλλει την φθορά του Χρόνου και δεν μπορούσε να συνεχίσει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Ροδόπης. Το Νοσοκομείο Κομοτηνής έχει αρχική κατασκευή το 1934 από τον Μεγάλο Ευεργέτη Κωνσταντίνο Σισμάνογλου και σήμερα έρχεται ένας άλλος Μεγάλος Έλληνας Εθνικός Ευεργέτης ο Σταύρος Νιάρχος να συνεχίσει την μεγάλη κοινωνική προσφορά προς τον ακριτικό Νομό της Ροδόπης.

Ως Νόμιμος Εκπρόσωπος του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής θα ήθελα να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Κομοτηνής, όλων των εργαζομένων, των ασθενών, των συνοδών τους, αλλά και του κάθε χρήστη υπηρεσιών υγείας, για την τεράστια αυτή Δωρεά προς τον Τόπο μας.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την καθοριστική συμβολή της στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της μεγάλης αυτής Δωρεάς. Ευχαριστώ τους Τοπικούς Φορείς της πόλης μας, που από την πρώτη στιγμή συστοιχίστηκαν στην κοινή προσπάθεια για να γίνει το όνειρο του Νοσοκομείου πράξη.

Ειδική μέριμνα οφείλω να κάνω στο πρώην Δήμο Αιγείρου, νυν Δήμο Κομοτηνής, που μας παραχώρησε το οικόπεδο 93 στρεμμάτων στην περιοχή του παλαιού στρατιωτικού αεροδρομίου, όπου θα χτιστεί το νέο μας Νοσοκομείο. Ευχαριστώ όλους όσους κατά το παρελθόν έκαναν σημαντικές προσπάθειες για να έχουμε σήμερα έτοιμο οικόπεδο και μελέτες, τα οποία αποτέλεσαν τη βάση των αρχικών συνομιλιών μας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τέλος, ευχαριστώ θερμά όλους τους συνεργάτες μου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής,  που από την πρώτη στιγμή στήριξαν το Αίτημά μου για την κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην πόλη και εργάστηκαν μήνες τώρα σκληρά γι αυτό».

[TheChamp-Sharing]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ