Την ανησυχία του για την άρση των περιοριστικών μέτρων, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης δεδομένου ότι η περιοχή είναι ο πλέον βεβαρημένος νομός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Στην ανακοίνωση του αναφέρει αναλυτικά:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, όλο το διάστημα της υγειονομικής κρίσης στην περιοχή μας, με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας, απευθύνθηκε με διάθεση συνεργασίας και με προτάσεις σε όλους τους τοπικούς φορείς.
Επίσημα όμως ποτέ δεν ενημερώθηκε και ποτέ δεν κλήθηκε να συνδράμει στη διαχείριση της κρίσης. Η ενημέρωση γενικά είναι αποσπασματική και ελλιπής.
Είναι γνωστό το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο του νομού μας, ο πλέον βεβαρημένος της ΠΑΜΘ. Υπόψη ότι τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι κλάσμα του συνολικού αριθμού και είναι άγνωστος ο αριθμός των φορέων.
Επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά την ανάγκη για επιδημιολογική μελέτη στους κατοίκους της Ξάνθης.
Εκφράζουμε δημόσια την ανησυχία μας εν όψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους να συμμορφωθούν και να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας με κυρίαρχο την απόσταση μεταξύ τους και την χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.
Η ατομική ευθύνη πρέπει να ενεργοποιηθεί. Οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες να συνεχίσουν να παραμένουν σπίτι. Σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, γεγονός που το απευχόμαστε, ο νομός θα μπει ξανά σε περιοριστικά μέτρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της περιοχής και την ψυχολογία των κατοίκων.
Η πρόσληψη μονίμου ιατρικού προσωπικού αποτελεί επιτακτική ανάγκη καλύπτοντας τα κενά που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες περιόδους και εξασφαλίζοντας εφεδρείες σε περίπτωση υπερφόρτωσης του συστήματος, καθώς επίσης και άμεση εγκατάσταση υποδομής μοριακού τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, διότι χωρίς αυτό η λειτουργία του δευτεροβάθμιου συστήματος υγείας στον Νομό μας καθίσταται δύσκολη.
Ευχόμαστε η περιοχή μας να μην αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».