Την προσπάθεια παρέμβασης του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στα εσωτερικά των ελληνικών κομμάτων, κατήγγειλε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.
Ο πρώην βουλευτής Ροδόπης ζητά να διερευνηθεί η ροή του χρήματος από την Τουρκία στη Θράκη, μιλά για χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου από την Άγκυρα ενώ «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου της υπερψήφισης στις ευρωεκλογές του τουρκόφρονου ΚΙΕΦ.
«Μετά το 2011 πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό, κυρίως χριστιανοί. Είχαμε ευρύτατο κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, 2.000 με 2500. Υπάρχουν διαδρομές χρήματος από την Τουρκία, λχ. αγοραπωλησίες γης στη Θράκη, μουσουλμάνοι αγοράζουν και χριστιανοί πωλούν, το πού βρίσκουν τα λεφτά πρέπει να διερευνηθεί. Ψυχολογικά το χριστιανικό στοιχείο νιώθει ότι υστερεί. Το μειονοτικό κόμμα έχει κάνει συζητήσεις με σλαβόφωνους στη Μακεδονία και προσπαθεί να δημιουργήσει διαύλους με τους μουσουλμάνους στην Αθήνα και την παλιά μουσουλμανική μειονότητα στα Δωδεκάνησα.
Ο νομός Ροδόπης και Ξάνθης ήταν γκρίζος στις τελευταίες ευρωεκλογές με το μειονοτικό κόμμα να είναι εξαιρετικά ισχυρό. Κατά 85% υπάρχει χειραγώγηση της μουσουλμανικής ψήφου από την Άγκυρα. Στις επόμενες ευρωεκλογές υπάρχει κίνδυνος να είναι και πάλι γκρίζος ο χάρτης στη Θράκη.
Το όριο του 3% σε εθνικό επίπεδο μας προστατεύει στις βουλευτικές εκλογές. Υπάρχει προσπάθεια παρέμβαση στο εσωτερικό των ελληνικών κομμάτων από το τουρκικό προξενείο. Η Θράκη χρειάζεται ανάπτυξη και ανάδειξη των αρετών της. Επ’ ουδενί δεν πρέπει να σπάσει το πλαφόν του 3% όποια αλλαγή κι αν γίνει στο εκλογικό σύστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.
Ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην κυβέρνηση Καραμανλή αποδίδοντας την πτώση της στην ενεργειακή συνεργασία με τη Μόσχα την οποία, όπως είπε, δεν ήθελε η Δύση.
«Το κυρίαρχο αγαθό που υπηρετούσαμε ήταν το εθνικό συμφέρον. Έγινε ένας τιτάνιος αγώνας για να μπει η Ελλάδα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη δεν ενοχλούσε την Αμερική, αλλά η Δύση δεν ήθελε τον South Stream που ζήτησε η Μόσχα. Ο Καραμανλής δεν είχε τη στήριξη της τότε διαπλοκής. Ένας λόγος που συμφέροντα ενοχλήθηκαν και κινήθηκαν εναντίον του ήταν το άνοιγμα στη Ρωσία και την Κίνα με την Cosco», τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.