Άραγε έχει λογαριάσει κάθε αρμόδιος που κυβερνάει αυτή την περιοχή πόσα χρόνια ταλαιπωρείται ο αγροτικός πληθυσμός του Έβρου και πόσα χρήματα καταναλώνονται κάθε χρόνο για αποζημιώσεις μετά από πλημμύρες που παρατηρούνται κάθε χρόνια; Όλοι οι θεσμικοί παράγοντες βρίσκουν την ευκαιρία αμέσως μετά την αύξηση των υδάτων να παρουσιάζονται μπροστά στις κάμερες και να δηλώνουν κάθε χρόνο τις ίδιες βαρύγδουπες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αν κάποιος ανατρέξει στο αρχείο θα διαπιστώσει ότι οι φετινές δηλώσεις Υπουργών και πολιτικών του Έβρου είναι βγαλμένες με καρμπόν από αυτά που έλεγαν όλοι οι προηγούμενοι πολιτικοί. Κάποιοι περισσότερο φαφλατάδες μάλιστα εξέδιδαν και βιβλία με ανάλογο τίτλο, όπως αυτό του Περιφερειάρχη Αγγελόπουλου που κυκλοφόρησε το βιβλίο του με το τίτλο «Πως δάμασα το θηρίο του Έβρου». Βέβαια το θηρίο δεν το δάμασε αλλά πολλά εκατομμύρια ευρώ ξοδεύτηκαν για χωματουργικές εργασίες για τη δημιουργία πρόσκαιρων φραγμάτων.
Άλλος περισσότερο φιλόδοξος άρχισε την κατασκευή τάφρου πλάτους 30 μέτρων που θα είχε διπλό σκοπό, για την αντιμετώπιση των πλημμύρων αλλά και την απόκρουση των γειτόνων μας σε ενδεχόμενο πόλεμο.
Όπως αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την αντιμετώπιση του θηρίου του Έβρου είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ κι αυτό προς δόξα των πολιτικών αλλά και προς όφελος των μηχανικών και χειριστών μηχανημάτων.
Υπάρχει άραγε φαντασία και θέληση ώστε να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα το θέμα μακριά από τις κάμερες των τηλεοράσεων; Δηλαδή οι Εβρίτες πολιτικοί κ.κ. Γεροντόπουλος και οι Αντιπεριφερειάρχες του Νομού που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τις συνθήκες στον Έβρο τι παραπάνω μπορούν να προσφέρουν από όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια; Μήπως η παρουσία τους είναι για τις ανάγκες της επικοινωνιακής πολιτικής για την προσωπική προβολή;