Η υπόθεση του νέου νοσοκομείου πέρασε από πολλές και συνεχείς συσκέψεις για το σκοπό της ανέγερσης του. Η ΦΩΝΗ ασχολήθηκε επί πολλά χρόνια με την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τις συνεχείς συσκέψεις και προτάσεις προς την κεντρική εξουσία και διαπίστωσε ότι μια μελέτη που ξεκίνησε με το ευτελές ποσό των 300.000 ευρώ κατέληξε στο ποσό των 2.300.000 ευρώ.
Η υπόθεση αυτή με τη συμπαράσταση και του νέου «πρίγκιπα» της τοπικής πολιτικής έφτασε μέχρι τα υψηλά κυβερνητικά στελέχη που καταρχήν συμφώνησαν να πληρωθεί η μελέτη που έγινε από γνωστό μελετητικό γραφείο της Αθήνας. Όμως μια ενημέρωση που έγινε στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι δικαστές απεφάνθησαν ότι η μελέτη παρουσίαζε πολλά θολά σημεία και δεν συμφώνησε στη πληρωμή της. Ξαφνικά πρόεκυψε η ανάγκη για ανέγερση νέου νοσοκομείου στην περιοχή Αιγείρου και ανακοινώθηκε η λήψη απόφασης για τη σύνταξη νέας μελέτης.
Παρόμοια περίπτωση και το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, τη μελέτη του οποίου την έκανε γραφείο με το οποίο είναι συνέταιρος κορυφαίος πολιτικός παράγοντας της Ροδόπης
Ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ, Γιάννης Φωτάκης, γνωστός ΠΑΣΟΚος «πρασινοφρουρός» που διορίστηκε με χαριστικό τρόπο στην εταιρεία του δημοσίου που ασχολείται με την κατασκευή νοσηλευτικών ιδρυμάτων συνήθιζε να παραπληροφορεί τους πάντες με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις του ότι τάχα υπήρχε έτοιμη μελέτη, στην αρχή της Χαλκίδας, στη συνέχεια της Κατερίνης για το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Τελικά τι έγινε με τη πολυδιαφημισμένη μελέτη του νέου νοσοκομείου, ποιος κέρδισε το διαγωνισμό, με ποιες διαδικασίες και με ποιο ποσό; Μήπως τα όσα δηλώθηκαν από τους πολιτικούς μας βοήθησαν να πληρωθεί μια μελέτη που συνέταξε μελετητικό γραφείο συνέταιρου τοπικού πολιτικού παράγοντα που αρχικά καταργήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας;
Επειδή είναι επιβεβλημένο να ενημερωθεί η κοινωνία της Ροδόπης πρέπει ο τοπικός βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης αλλά και ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Ναλμπάντης να πουν την αλήθεια στο λαό. Μήπως υπήρχε συγκάλυψη ευθυνών και ύποπτη διαχείριση χρήματος; Εμείς θα συνεχίσουμε να ρωτάμε.
Γέμισε με μελέτες και έργα η Ροδόπη
Μας έλεγε κάποτε κάποιος υψηλόβαθμος διοικητικός παράγοντας ότι κακώς ασχολούμαστε με τον τρόπο που εκτελούνται τα έργα και ότι θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει περισσότερο η ανάθεση μελετών. Η ανάθεση των μελετών είναι μια διαδικασία με την οποία ασχολούνται με φανατισμό οι αυτοδιοικητικοί. Οι μελετητές αμείβονται με ποσοστό επί του προϋπολογισμού, δεν έχουν έξοδα και άλλες επιβαρύνσεις, με αποτέλεσμα να διαθέτουν το χρήμα που εισπράττουν όπως αυτοί θέλουν.
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στην Κομοτηνή υπάρχει μελέτη που έγινε στην Αθήνα από συγγενή Υπουργού, γνωστού για τις διασκεδάσεις στα μπουζουξίδικα, όπως ελάχιστοι γνωρίζουν ότι υπάρχει μελέτη για την ανάπλαση του χώρου μετά την λαϊκή αγορά που προβλέπει αθλητικές εγκαταστάσεις και ζωολογικό κήπο. Υπάρχουν μελέτες για το σπήλαιο της Μαρώνειας ανεκμετάλλευτες εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει μελέτη για το δρόμο Μαρώνειας – Δικέλλων, όπως και μελέτη για το δρόμο Κομοτηνής – Ξάνθης μέσω Ιάσμου.
Κάνεις δεν γνωρίζει γιατί συντάχθηκαν οι μελέτες αυτές, ποιες βρίσκονται σε εξέλιξη και ποιες σταμάτησαν οριστικά. Ο νέος Περιφερειάρχης Παυλίδης στη σύσκεψη που έγινε πρόσφατα ήταν επιφυλακτικός ενώ ο απερχόμενος Γιαννακίδης όταν διαπίστωσε ότι υπήρχε αμφισβήτηση για τον προγραμματισμό των μελετών αποχώρησε από τη σύσκεψη.