Τα παιχνίδια των δικαστικών λειτουργών δεν έχουν τελειωμό όταν πρόκειται να καλύψουν τα αμαρτήματα κάποιων. Η γνωστή υπόθεση της κατάχρησης του δημοσίου χρήματος καλύφθηκε με μια σειρά από ψευδείς καταθέσεις τις οποίες ο γνωστός Αντ/λέας δέχτηκε ανεπιφύλακτα και προσπάθησε δύο φορές με διάφορες παραπειστικές διατάξεις και εισηγήσεις να απαλλάξει τους καταχραστές.
Η προσπάθεια πέτυχε απόλυτα αφού ακόμη και μετά τις παρεμβάσεις των Εισαγγελέων Εφετών για επανεξέταση της υπόθεσης όσοι μικροί δικαστές ασχολήθηκαν πάτησαν την πεπατημένη. Επικαλέστηκαν το άρθρο 43 του ΚΠΔ που αναφέρεται στο δεδικασμένο της υπόθεσης και οδήγησαν την υπόθεση στο αρχείο.
Τώρα μετά την οριστική απόφαση του ΣτΕ δεν θα πρέπει να γίνει αναίρεση της υπόθεσης και να δικαστεί με τα νέα δεδομένα αφού απεδείχθη ότι ο απαλλαγείς «ποντικός» πράγματι παρανόμησε αλλά και οι δικαστές… επλανήθησαν; Η δικαιοσύνη τελικά είναι τυφλή ή έχει ορθάνοικτα μάτια;
Αγνοείται η τύχη του πορίσματος για τα αντιπλημμυρικά
Πριν μερικά χρόνια μετά από καταγγελίες της εφημερίδας μας ξεκίνησε με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή μια έρευνα σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του καθαρισμού του Μακροποτάμου αλλά και του τρόπου διενέργειας δημοπρασιών. Μετά από δύο χρόνια διαπιστώθηκε μια καραμπινάτη απάτη στην οποία θεωρήθηκαν υπεύθυνοι δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Το πόρισμα της Γενικής Επιθεώρησης κοινοποιήθηκε στα αρμόδια Υπουργεία και φυσικά στις αρμόδιες εισαγγελίες Αθηνών, Θεσ/νικης και Κομοτηνής. Το πόρισμα του κ. Ρακιτζή κοινοποιήθηκε και σε μας λόγω της καταγγελίας που κάναμε και μας έδωσε το δικαίωμα να πληροφορούμαστε για την πορεία της υπόθεσης. Όμως όπως γίνεται συνήθως οι αρμόδιοι εισαγγελείς όταν δεν θέλουν να διαφωτίσουν τους ενδιαφερόμενους επικαλούνται το νόμο περί προσωπικών δεδομένων αλλά και την άρνηση για παροχή πληροφοριών για δικαστικές υποθέσεις. Εμείς ρωτάμε δημόσια τον Υπουργό Δικαιοσύνης και όποιον άλλο υπεύθυνο στα δικαστήρια Κομοτηνής. Τι έγινε το πόρισμα της ΓΕΔΔ;
Δικαιοσύνη που εκδικείται δεν είναι Δικαιοσύνη
Φαίνεται από την εξέλιξη κάποιων ανακρίσεων σχετικά με την παράβαση σχετικών νόμων γύρω από τα συνδικαλιστικά ότι θα χρησιμοποιηθεί το άρθρο 43 του ΚΠΔ για την εκ νέου απαλλαγή του μεγάλου μεθοδευτή και προστατευόμενου κάποιων που άπλωσαν το σεντόνι της κάλυψης παράτυπων ενεργειών. Παραβάσεις της νομοθεσίας που αναφέρεται στα συνδικαλιστικά δρώμενα καλύφθηκαν με κάποιο έγγραφο που έλεγε βέβαια την αλήθεια αλλά ο νεαρός αντιεισαγγελέας το δέχτηκε με ένα δικό του σκεπτικό και με διάταξη απάλλαξε τον υπαίτιο από τις ευθύνες του.
Στη δεύτερη περίπτωση και μετά από νέα καταγγελία για σοβαρές παραβάσεις για πλαστογραφία και μεθόδευση εκλογών ο ίδιος δικαστικός λειτουργός παρόλο που υπήρχε η ύπαρξη περισσότερων παραβατικών ενεργειών εισηγήθηκε την απαλλαγή του σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 του ΚΠΔ.
Απόλυτη εφαρμογή του δεδικασμένου σύμφωνα με το ποιος είναι ο κατηγορούμενος γιατί σε άλλη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε η ίδια τακτική αφού ο υπαίτιος δεν ήταν «παιδί» του συστήματος. Όμως δικαιοσύνη που εκδικείται δεν είναι Δικαιοσύνη.