- Το DEB έκανε επίδειξη ισχύος στη Θράκη καθώς εκλέχτηκε πρώτο κόμμα σε Ροδόπη και Ξάνθη, συγκεντρώνοντας ποσοστά 41,99% και 25,89% αντίστοιχα
- Συνολικά έλαβε 42.718 ψήφους και αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με ποσοστό 12,28% !!!
- 64 πούλμαν και 3.500 περίπου ψηφοφόροι ήρθαν τελικά από την Τουρκία
- Τι ζητάει το DEB από την ελληνική Πολιτεία
- Ξεκάθαρο μήνυμα Πομάκων προς την ελληνική Πολιτεία : Ή μας προσέχετε ή μας χάνετε !
- Ο αγώνας των Αθηναίων καρεκλοκένταυρων, που ξεπουλάνε την πατρίδα για μερικές χιλιάδες ψηφάκια, αρχίζει και δικαιώνεται
Τον κώδωνα του κινδύνου με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο έκρουσε στην ελληνική Πολιτεία το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει εντυπωσιακό ποσοστό σε Ροδόπη και Ξάνθη, όπου βγήκε με διαφορά πρώτο κόμμα.
Για πρώτη φορά στα χρονικά, το DEB κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του πολλές χιλιάδες μουσουλμάνων κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει ποτέ στο παρελθόν όταν και κατέβαζε ανεξάρτητους αυτοδιοικητικούς, κυρίως, συνδυασμούς. Το κόμμα των τουρκόφρονων συγκέντρωσε στη Ροδόπη 26.047 ψήφους και έλαβε ποσοστό 41,99% (!!!) ενώ συνολικά σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ έλαβε 42.718 ψήφους και αναδείχτηκε τρίτο κόμμα με ποσοστό 12,28%.
64 πούλμαν και 3.500 περίπου ψηφοφόροι ήρθαν τελικά από την Τουρκία
Στο παραπάνω αποτέλεσμα συνεισέφεραν σημαντικά και οι ψηφοφόροι που ήρθαν από την Τουρκία για τις εκλογές. Συγκεκριμένα, την παραμονή αλλά κυρίως την ημέρα των εκλογών, τα σύνορα πέρασαν συνολικά 64 πούλμαν τα οποία μετέφεραν περίπου 3.500 ψηφοφόρους, οι πιο πολλοί εξ αυτών από την Προύσα, και με περιορισμό τις περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, όπου και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Τι ζητάει το DEB από την ελληνική Πολιτεία
Ο πρόεδρος του DEB, Μουσταφά Αλή Τσαούς, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας καλούσε τους μουσουλμάνους να στηρίξουν το κόμμα του προκειμένου «να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην Αθήνα που δεν θέλει να ακούσει τα θέματα μας».
Συγκεκριμένα, το DEB ζητάει από την ελληνική Πολιτεία :
- Δίγλωσσα νηπιαγωγεία που θα παρέχουν εκπαίδευση σε ελληνικά και τούρκικα.
- Τη διοίκηση των βακουφίων.
- Τον διορισμό των μουφτήδων και των ιμάμηδων.
- Την ανάληψη καθηκόντων στον δημόσιο τομέα, ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού της μειονότητας.
«Αυτά αποτελούν αναγκαιότητα και της δημοκρατίας αλλά και της συνθήκης της Λωζάννης που διασφαλίζει την παραμονή μας εδώ. Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης θα πάνε στην κάλπη και θα ψηφίσουν τον εαυτό τους. Όλοι μαζί με μια φωνή θα δηλώσουν πως «υπάρχουμε και εμείς» και ότι «ενωμένοι είμαστε πιο ισχυροί». Αυτό είναι κάτι που το πιστεύω μέσα από την καρδιά μου» δήλωνε ο Μουσταφά Αλή Τσαούς στις προεκλογικές του εξορμήσεις.
«Μήνυμα» Πομάκων στην ελληνική Πολιτεία
Και αν οι τουρκογενείς μουσουλμάνοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην ελληνική Πολιτεία, άλλο τόσο ισχυρό μήνυμα έστειλαν και οι Πομάκοι, οι οποίοι υπερψήφισαν το κόμμα του DEB.
Στην προηγούμενη έκδοση μας γράφαμε ότι η Τουρκία θα επιχειρούσε να προσεγγίσει και τους υπόλοιπους αυτοπροσδιορισθέντες μουσουλμάνους, όπως οι Ρομά και οι Πομάκοι, κάτι που όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, ιδίως στον ορεινό όγκο, το κατάφερε σε απόλυτο βαθμό.
Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η στάση των Πομάκων στην κάλπη. Δεν νοείται οι Πομάκοι που τόσα χρόνια φωνάζουν και διαμαρτύρονται για τη στάση της ελληνικής Πολιτείας απέναντι τους και τις «πιέσεις» που ασκούνται εις βάρος τους από «ξένους» παράγοντες (πχ Προξενείο), οι οποίοι θέλουν να τους αφομοιώσουν και να τους προσεγγίσουν, να υπερψηφίζουν ένα κόμμα τουρκόφρονων.
Η στάση τους στην κάλπη σίγουρα αποτελεί ένα ισχυρότατο μήνυμα στην ελληνική Πολιτεία και στους αρμόδιους, στους οποίους λένε «ή δίνετε βάρος και στα δικά μας προβλήματα ή στρεφόμαστε προς την Τουρκία», με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ο αγώνας των Αθηναίων καρεκλοκένταυρων αρχίζει και δικαιώνεται
Για όλη αυτή την κατάσταση φυσικά υπάρχουν ευθύνες και αυτές έχουν ονοματεπώνυμο. Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τα κόμματα εξουσίας που τόσα χρόνια συμμετέχουν σε «παιχνίδια» εις βάρος της Θράκης για ψηφοθηρικούς λόγους.
«Κλείνοντας» το μάτι πολλές φορές στο Τουρκικό Προξενείο, υποχωρώντας σε αρκετές περιπτώσεις σε παράλογα αιτήματα, κάνοντας τα στραβά μάτια σε σοβαρότατες παραβιάσεις νόμων (πχ αντιποίηση Αρχής από ψευδομουφτήδες) ανάγκασαν τη μειονότητα να γυρίσει την πλάτη στο ελληνικό Κράτος και το DEBνα εξελιχθεί πλέον σε έναν υπολογίσιμο παράγοντα για την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Πλέον, η μόνη λύση πριν χαθεί οριστικά η υπόθεση «Θράκη» για την Ελλάδα, ίσως να είναι και αυτή που ορισμένοι στην Αθήνα άρχισαν σιγά σιγά να ψιλοψιθυρίζουν. Η επανασύσταση της Άτυπης Διαπαραταξιακής Επιτροπής.