Τα προσωπικά δεδομένα πάνω από 9.000.000 Ελλήνων πολιτών είχε στη διάθεση του 35χρονος Έλληνας σε ψηφιακή μορφή στον υπολογιστή του, ο οποίος και συνελήφθη για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Η προέλευση των δεδομένων αυτών, όπως ΑΦΜ, στοιχεία ταυτότητας, διευθύνσεις κατοικίας και αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων παραμένει ακόμα άγνωστη ενώ διερευνάται από τις αστυνομικές Αρχές το ενδεχόμενο παραχώρησής του προκειμένου να χρησιμοποιηθούν έναντι χρηματικής αμοιβής.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Δημήτρη Γεωργατζή, «Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι άγνωστο άτομο κατέχει παράνομα, σε ψηφιακή μορφή, μεγάλο αριθμό αρχείων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Άμεσα και ύστερα από σχετική παραγγελία, όπως προβλέπεται εξάλλου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και κατάφεραν να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη του εμπλεκόμενου στην υπόθεση ατόμου, που όπως αποδείχτηκε αργότερα ήταν ο 35χρονος συλληφθείς.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε αυθημερόν έρευνα στο σπίτι του ως άνω παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκαν ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB και τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι άλλης χωρητικότητας.
Από την επιτόπια αυτοψία στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα, εντοπίστηκαν σε ψηφιακή μορφή αρχεία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με καταχωρήσεις για πάνω από 9.000.000 εγγραφές και συγκεκριμένα καταστάσεις με στοιχεία ταυτότητάς, Α.Φ.Μ, αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και διευθύνσεις κατοικιών των αναγραφομένων».