Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ξεπροβόδισε την Παρασκευή (5/10), με έναν διαφορετικό τρόπο τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Colombus 2, που για δύο ημέρες «έδεσε» στο λιμάνι της Καβάλας.
Στελέχη της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού προσέφεραν στους τουρίστες ένα παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα, δίνοντας του έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουζίνα και τα προϊόντα της περιοχής. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της σχολής μαγειρικής «La maison de gourmet» της Μαρίας Παπανικολάου.
Να σημειωθεί ότι το Colombus 2, μετέφερε Γερμανούς τουρίστες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κατά την παραμονή τους, επισκέφτηκαν την πόλη της Καβάλας, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ενώ αρκετοί από αυτούς, περιηγήθηκαν στο Νέστο και στο Σπήλαιο της Αλιστράτης.
Το Colombus 2 ήταν το ένατο κρουαζιερόπλοιο που ήρθε φέτος στο λιμάνι της Καβάλας και το πρώτο με Γερμανούς αποκλειστικά τουρίστες. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κρουαζιέρας, το πλοίο θα έρθει και του χρόνου στην περιοχή, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του και στάση στο νησί της Θάσου.
Συνολικά από τις 21 Απριλίου που ήρθε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην Καβάλα, επισκέφθηκαν την περιοχή 4.134 τουρίστες.