Στην Κομοτηνή βρέθηκε το Σάββατο (12/11) ο γνωστός ερμηνευτής και συνθέτης, Στέφανος Κορκολής, προκειμένου να δώσει μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης μας.
Για τη συναυλία αυτή παραχώρησε την ίδια μέρα συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου εκτός των άλλων μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας καταθέτοντας παράλληλα το σκεπτικό του για τη στάση των ευρωπαίων εταίρων μας απέναντι στη χώρα μας.
«Στις δύσκολες περιόδους που περνάει η χώρα μας, έχουμε αποδείξει ότι όταν οι Έλληνες γινόμαστε μία γροθιά καταφέρνουμε τα πάντα. Έχουμε το εξής κακό και καλό σαν λαός. Ότι τρωγόμαστε στα εύκολα και γινόμαστε μια γροθιά στα δύσκολα» τόνισε ο γνωστός συνθέτης για να προσθέσει πως «στην τελική, πάντως, αυτοί μας χρωστάνε και όχι εμείς αυτούς. Και δεν μιλάω μόνο για το θέμα του πολιτισμού, γιατί χωρίς τον πολιτισμό μας δεν θα υπήρχαν, αλλά μιλάω και ουσιαστικά και ειδικά για τους Γερμανούς.
Λίγο σεβασμός από μέρους τους δεν θα έβλαπτε. Μπορεί να κάνουμε τα λάθη και τις βλακείες μας αλλά παρ’ όλα αυτά ο σεβασμός πρέπει να είναι αυτός που αρμόζει για την Ελλάδα.
Στις δύσκολες στιγμές η τέχνη δίνει μια διέξοδο στο να μπορεί να γαληνεύει τις ψυχές, οι οποίες είναι ανάστατες και δεν βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω. Όπου ταξιδεύω στον κόσμο φοράω την ελληνική σημαία και καμαρώνω. Κανείς δεν θα μου στερήσει εμένα, σαν Στέφανο το δικαίωμα, να υπερασπίζομαι τη χώρα μου, άσχετα αν που και που μουντζώνω κι εγώ».
Όσον αφορά τη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής, το ρεπερτόριο περιλάμβανε διάφορα είδη μουσικών κομματιών, από πιαντζόλα μέχρι Χατζηδάκη και από Νίνο Ρότα μέχρι Ζακ Μπρελ, σε μια προσπάθεια του καλλιτέχνη να αποδείξει ότι η μουσική είναι μία αρκεί να είναι καλή.
«Είναι δεμένα με κάποιο τρόπο ώστε δεν δημιουργείται η αίσθηση ότι είναι ένας αχταρμάς αλλά ακριβώς δείχνει πως όταν η μουσική είναι καλή και διαχρονική μπορεί να καταμοιραστεί με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε ο κ. Κορκολής, ο οποίος όπως πάντα αφιέρωσε το πρώτο του τραγούδι στους αθλητές των Special Olympics διότι «εδώ και 14 χρόνια έχω γράψει τον παγκόσμιο ύμνο για τους αθλητές αυτούς. Το κάνω αυτό διότι θεωρώ ότι αυτοί οι αθλητές είναι οι πραγματικοί αθλητές και οι οποίοι έχουν συλλάβει το νόημα του αθλητισμού, όπως θα έπρεπε να είναι αυτός και οι οποίοι μας κάνουν περήφανους.
Τα λέω όλα αυτά γιατί παραμένω ενεργό μέλος των Special Olympics και αυτό που λέμε διαφορετικότητα δεν έχει την έννοια του να τα «κρύψουμε» αλλά είναι μια διαφορετικότητα που κάνει εμάς να θέλουμε να κρυφτούμε».
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στο Μέγαρο Μουσικής παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο καθώς και τα 700 εισιτήρια που κυκλοφόρησαν έκαναν «φτερά» αρκετές μέρες πριν τη συναυλία ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και λίγα λεπτά πριν την έναρξη πολύς κόσμος αναζητούσε ένα εισιτήριο με τη λίστα αναμονής να είναι αρκετά μεγάλη.