Καταγγελίες για «φακελάκια» ιατρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έγιναν στη «Φωνή» από Κομοτηναίους, οι οποίοι επιχείρησαν να επισκεφθούν το γειτονικό Νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστούν από γιατρούς, των οποίων οι ειδικότητες δεν υπάρχουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Κομοτηνής.
Συγκεκριμένα, όπως μας αποκάλυψε αναγνώστης, το όλο περιστατικό ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες όταν και ο ίδιος επιχείρησε να κλείσει ραντεβού στο Π.Ν. Αλεξ/πολης προκειμένου να δει τις εξετάσεις του αιματολόγος. Το ραντεβού τελικά κλείστηκε για ένα μήνα αργότερα, όμως προς δυσάρεστη έκπληξη του όταν μετέβη στο Νοσοκομείο, τον ενημέρωσαν ότι ο γιατρός δεν θα μπορούσε να τον δει καθώς απουσίαζε !
Δείχνοντας μεγάλη υπομονή ο ίδιος, ζήτησε νέο ραντεβού με τον γιατρό, το οποίο τελικά καθορίστηκε για ένα μήνα αργότερα. Συνεπής στο ραντεβού του, ο ασθενής μετέβη κανονικά στο Π.Ν. Αλεξ/πολης και πήγε έξω από το γραφείο του ιατρού, όπου εκεί τον περίμενε ακόμα μία δυσάρεστη έκπληξη. Μια αρκετά μεγάλη ουρά ασθενών, οι οποίοι περίμεναν καρτερικά να τους εξετάσει ο γιατρός.
Μην μπορώντας να κάνει τίποτα άλλο, περίμενε και ο ίδιος στη σειρά μέχρι που στο τέλος και αφού εξαντλήθηκε η υπομονή του απευθύνθηκε στη γραμματεία του Νοσοκομείου για να πάρει την εξής αποστομωτική απάντηση : «αναγκαστικά θα περιμένετε. Μπορεί φυσικά και να μην προλάβει ο γιατρός και να χρειαστεί να κλείστε νέο ραντεβού για κάποια άλλη μέρα».
Ο ασθενής εξοργισμένος από τη συμπεριφορά αυτή και αναρωτώμενος τι νόημα έχει τελικά το ραντεβού σε προκαθορισμένη ώρα και ημέρα απευθύνθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου χωρίς όμως να βρει και εκεί το δίκιο του.
Μάλιστα, καταγγέλλοντας μας το γεγονός μας αποκάλυψε ότι η τακτική αυτή της καθυστέρησης της εξέτασης που εφαρμόζεται στο Παν/κο Νοσοκομείο ανάγκασε ήδη μία Κομοτηναία να πληρώσει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ προκειμένου να εξεταστεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να μη χρειαστεί να περιμένει παραπάνω.
Δεν ξέρουμε αν η καθυστέρηση οφείλεται στον μεγάλο όγκο των επισκέψεων που ενδεχομένως θα δέχεται το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ή αν πρόκειται για μια «πονηρή» τακτική γιατρών και προσωπικού προκειμένου να αναγκάσουν ασθενείς να δώσουν το γνωστό «φακελάκι». Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι το «φακελάκι» των 300 ευρώ είναι εντελώς παράνομο και άμα δεν κοπεί γρήγορα θα φτάσουν οι επίορκοι γιατροί στο γραφείο του Εισαγγελέα.