Σε μια καλή πορεία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ο Νομός Ροδόπης καθώς βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά σε όλα τα επίπεδα !
Κάτι τέτοιο δήλωσε ο Νομάρχης Ροδόπης, Άρης Γιαννακίδης, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα (20/12) κάνοντας έναν μίνι απολογισμό του έργου του.
Ο κ. Γιαννακίδης μάλλον σε άλλη περιοχή της Ελλάδας φαίνεται ότι κατοικεί καθώς από τις δηλώσεις του έλειπαν κάποιες αναφορές, ιδιαίτερα σημαντικές για όλους εμάς που τις βιώνουμε καθημερινά. Αναφορές όπως, το κλείσιμο δεκάδων εργοστασίων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, το λουκέτο που βάζουν εκατοντάδες επιχειρήσεις στο Νομό Ροδόπης, την ανεργία που έχει εκτοξευθεί στο 33% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, την πλήρης έλλειψη τουριστικών υποδομών που θα μπορούσαν να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες από πολλά μέρη της Ελλάδος, την πλήρης εγκατάλειψη των αρχαίων και βυζαντινών μνημείων της περιοχής μας, μεταξύ των οποίων της Μαξιμιανούπολης, της Αρχαίας Στρύμης, της Αναστασιούπολης αλλά και τις αναφορές σε άλλους σημαντικούς τομείς, όπως π.χ. το ανεπαρκές οδικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού.
Κατά τ’ άλλα, ο Άρης Γιαννακίδης δήλωσε περήφανος για το έργο του στα 16 χρόνια παρουσίας του στη Νομαρχία Ροδόπης, το οποίο και βεβαίως θα συνεχίσει και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με τα ίδια σαφώς αποτελέσματα (μια και δηλώνει περήφανος) ενώ τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους του για την πολύτιμη συμβολή τους.
” Όπως αποδεικνύεται οι ευθύνες του Νομάρχη Ροδόπης είναι τυπικές επειδή είναι αδύνατον να μπορεί ο πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών της Νομαρχίας να ελέγξει την συμπεριφορά και την δραστηριότητα των υπαλλήλων των διάφορων Υπηρεσιών, όπως δεν μπορεί να παρακολουθήσει και την τακτική που εφαρμόζουν κάποιοι στενότεροι συνεργάτες στο θέμα των αναθέσεων έργων και των πρόχειρων διαγωνισμών.”
Μα καλά αφού δεν μπορεί να ελέγξει τις υπηρεσίες του πως είναι σε θέση να κρίνει την παραγωγικότητά τους ώστε να επικαλείται την ανάπτυξη ης περιοχής; Μήπως εννοεί την ανάπτυξη σε διάφορους τομείς των σταθερών του ψηφοφόρων, του ορεινού όγκου και των φερμένων εξ ανατολάς “συμπατριωτών” μας, καθώς και των κέντρων που τους καθοδηγούν σε κάθε εκλογική διαδικασία;Πάντως μετά την έλευση της ΖΙΡΑΑΤ στην περιοχή μία ανάπτυξη ο τόπος την είδε.Άσε που αν δεν υπήρχε προοπτική ανάπτυξης το εν λόγω χρηματο-τραπεζο-επενδυτικό ίδρυμα δεν θα δραστηριοποιούνταν στην περιοχή.Μετά και την εκλογή του εν λόγω ως περιφερειάρχη, νέα πεδία δόξης λαμπρά ανοίγονται για τον ίδιο και τους συν αυτώ (αναχώματα-αντιπλυμμηρικά Έβρου, νταμάρια Καβάλας-Θάσου, επέκταση της ΖΙΡΑΑΤ και στην Ξάνθη)…