Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά το Φιλοζωικό και Φιλοπεριβαλλοντικό Σωματείο «ΛΑΪΜΑ», σχετικά με τη θανάτωση επτά νεαρών γατών με τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) στην Κομοτηνή.
Το περιστατικό σημειώθηκε τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2025 στην περιοχή της συνοικίας «Στρατώνων», συγκεκριμένα επί της οδού Βρυούλων και στους γύρω δρόμους, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της φιλοζωικής κοινότητας.
Το σωματείο ανακοίνωσε την παροχή χρηματικής αμοιβής ύψους 1.000 ευρώ σε όποιον προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του υπαιτίου. Παράλληλα, ασκείται δριμεία κριτική στις αστυνομικές αρχές για διαχρονική αναποτελεσματικότητα στην εξιχνίαση ανάλογων εγκλημάτων στην περιοχή, ενώ προαναγγέλλεται η αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και τον αρμόδιο Υπουργό.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 4830/21), η θανάτωση ζώων αποτελεί κακούργημα που τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματικό πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ για κάθε ζώο. Οι πολίτες μπορούν να προβαίνουν σε επώνυμες καταγγελίες στα τηλέφωνα του σωματείου ή σε ανώνυμες καταγγελίες στον πενταψήφιο αριθμό 10410.
































































