Το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη για Ατομικές & Μικρές Επιχειρήσεις», τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 17:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου (Καβείρων 12, Κομοτηνή).
Σε μια εποχή όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) εξελίσσεται ραγδαία και επηρεάζει κάθε πτυχή της επιχειρηματικότητας, η εκδήλωση στοχεύει να προσφέρει στους επαγγελματίες της περιοχής μας ξεκάθαρη κατανόηση, πρακτική καθοδήγηση και άμεσα εφαρμόσιμα εργαλεία, ώστε να αξιοποιήσουν την ΑΙ στην καθημερινή λειτουργία και ανάπτυξη της επιχείρησής τους.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Φωτεινή Βαβίτσα, Οικονομολόγος MSc, Business Coach & Mentor, η οποία θα προσεγγίσει το θέμα με απλή, σύγχρονη και καθαρά επιχειρηματική ματιά.
Βασικοί άξονες
Κατανόηση βασικών εννοιών ΑΙ, πρακτική χρήση AI εργαλείων παραγωγικότητας, λειτουργία του ChatGPT και εναλλακτικές λύσεις, σύνθεση έξυπνων prompts και δημιουργία περιεχομένου με υπεύθυνη χρήση και ανθρώπινη επιμέλεια.
Τι θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες
Εξοικείωση με την ΑΙ, γνώση χρήσιμων free & premium εργαλείων, ικανότητα σύνθεσης αποτελεσματικών prompts (εντολών σε εργαλεία AI) και άμεση εφαρμογή στην επιχείρηση για αύξηση παραγωγικότητας και νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα δεν προϋποθέτει τεχνική εμπειρία και έχει σχεδιαστεί ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν συνολική εικόνα για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και πρακτικές που μπορούν να εφαρμόσουν από την επόμενη κιόλας ημέρα.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε:
- Επαγγελματίες και επιχειρηματίες μικρών και ατομικών επιχειρήσεων
- Δημιουργούς περιεχομένου
- Όσους θέλουν να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν υπεύθυνα την ΑΙ
Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για τα μέλη και το επιχειρηματικό κοινό της Ροδόπης.
Ημερομηνία: Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Ώρα Έναρξης: 17:30
Τοποθεσία: ΕΒΕ Ροδόπης, Αίθουσα Συνεδριάσεων, Καβείρων 12, Κομοτηνή
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Επιμελητηρίου στο τηλ. 2531022547.





























































