Σε επίσημη διάψευση αναφορικά με τη στάση των ευρωβουλευτών του στην πρόσφατη ψηφοφορία για τα μέτρα της εμπορικής συμφωνίας Mercosur προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση σε πληροφορίες που διακινήθηκαν και έκαναν λόγο για αποχή των μελών της κοινοβουλευτικής του ομάδας από τη διαδικασία.
Το κόμμα κάνει λόγο για οργανωμένη προπαγάνδα και επισημαίνει ότι οι ισχυρισμοί αυτοί καταρρίπτονται από τα επίσημα αρχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, όλοι οι ευρωβουλευτές του κινήματος συμμετείχαν κανονικά και τοποθετήθηκαν αρνητικά, καταψηφίζοντας τα προτεινόμενα μέτρα.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει τα εξής:
«Η προπαγάνδα γνωστών κύκλων δεν έχει όρια. Διακινείται από σκοτεινούς κύκλους ότι δήθεν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ απείχαν από την ψηφοφορία για τα μέτρα της Mercosur. Η επίσημη σελίδα του Ευρωκοινουβουλίου τους διαψεύδει. Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο ευρωκοινοβούλιο καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur».































































