«Πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» αποκάλεσε την Ελένη Λαφτσή ο Γιάννης Αμανατίδης, στην προσπάθεια του να αποδομήσει τις σοβαρές καταγγελίες της πρώτης περί παρέμβασης του τουρκικού Προξενείου υπέρ του Οζγκιούρ Φερχάτ στις εκλογές του Μαΐου.
Ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ και βουλευτής Θεσσαλονίκης προέβη στην παραπάνω δήλωση, το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουνίου στην ΕΡΤnews, παρεμβαίνοντας στην τοποθέτηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος μιλούσε για το ρόλο του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στις εκλογές.
«Πολιτεύομαι 20 χρόνια στη Ροδόπη και κάθε φορά έχω την αίσθηση ότι απέναντι μου δεν έχω έναν άλλον υποψήφιο ή ένα άλλο κόμμα αλλά έχω ένα άλλο κράτος που προσπαθεί να παρέμβει», είπε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, για να προσθέσει: «Οι συνάδελφοι μου του ΣΥΡΙΖΑ με επιβεβαίωσαν σε αυτές τις εκλογές γιατί το βίωσαν και οι ίδιοι. Και η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής κ. Λαφτσή που είναι κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι το χρώμα στη Ροδόπη το έβαψε το τουρκικό Προξενείο και όχι η ιδεολογική επιλογή των πολιτών της τοπικής κοινωνίας. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που έχει διπλή αξία όταν αναδεικνύεται μέσα από τα λόγια των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι σκέφτεται διαφορετικά».
«Τα ονόματα που αναφέρατε είναι πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», παρενέβη ο κ. Αμανατίδης, για να ερωτηθεί από τον βουλευτή Ροδόπης «αυτό είναι είδηση. Διαγράψατε τον βουλευτή σας και την υποψήφια δήμαρχο;».
«Έχω επιφύλαξη σε αυτό που σας λέω αλλά θεωρώ ότι έτσι είναι. Κρατήστε το με ερωτηματικό», απάντησε ο κ. Αμανατίδης για να προσθέσει πως «ο Χαρίτου όχι, δεν έχει διαγραφεί φυσικά».
Ο κ. Αμανατίδης ωστόσο διαφοροποιήθηκε από την τοποθέτηση Φίλη, ο οποίος νωρίτερα είχε πει πως «βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει υποψήφιο που μιλά για τουρκική μειονότητα».
«Πάντα μιλάμε για μουσουλμανική μειονότητα. Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό, στη Θράκη έχουμε μουσουλμανική μειονότητα, είναι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα», σημείωσε.