Αποκαλούν την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» και διαμαρτύρονται για «τις σφαγές κατά του τουρκικού έθνους στη διάρκεια της ιστορίας»
Μέλη του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού συνδέσμου Αμπντουλχαμίτ Χαν (σ.σ. ΜΚΟ) μετέβησαν την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την «επιθετική στάση της Ελλάδας».
Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής του συνδέσμου, Τουργκάι Γιαζιτζί, σημείωσε πως «εάν η Ευρώπη, η Αμερική και το ΝΑΤΟ δεν λάβουν μέτρα για το κακομαθημένο τους παιδί, δεν θα διστάσουμε να το επαναφέρουμε στην τάξη».
Τα μέλη του συνδέσμου διαμαρτυρήθηκαν για «τις σφαγές που έχουν διαπραχθεί εναντίον του τουρκικού έθνους στη διάρκεια της ιστορίας και της σφαγής του Μοριά».
Σε ό,τι αφορά «την πρόσφατη επιθετική συμπεριφορά της Ελλάδας, στη δημιουργία εντάσεων στη Θάλασσα των Νήσων (σ.σ. Αιγαίο) και στη διαμαρτυρία στο τουρκικό Προξενείο στην Αθήνα», ο Τουργκάι Γιαζιτζί δήλωσε πως «θέλουμε να δείξουμε πως δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι στο κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και σήμερα διαμαρτυρόμαστε εδώ. Συνιστούμε να μην παίζει με τα νεύρα του τουρκικού έθνους, το οποίο έχει παράδοση 2.200 ετών. Είμαστε έθνος συνηθισμένο σε αυτά τα βυζαντινά παιχνίδια, τις προκλήσεις, σε αυτούς τους ψευτο-παλικαρισμούς, που βασίζονται στις πλάτες άλλων. Ο πρόεδρός μας έβαλε την τελεία, λέγοντας πως δεν αστειευόμαστε.
Ο εθνικός όρκος των θαλασσών μας, η Γαλάζια Πατρίδα, θα εξακολουθήσει να αποτελεί την κόκκινη γραμμή μας.
Η ενόχληση της Ελλάδας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Ακόμη και εάν επιτεθούν λυσσασμένα, δεν θα παρεκκλίνουμε της πορείας μας. Ό,τι είναι τουρκικό θα επανέλθει στους Τούρκους. Στο δρόμο προς τη νίκη, δεν θα διστάσουμε και να αιματοκυλίσουμε και να ματώσουμε. Ρίξαμε τον Έλληνα στη θάλασσα υπό την ηγεσία του Mustafa Kemal και έτσι και έρθουμε ξανά αντιμέτωποι και να μην έχουν αμφιβολία πως θα τους πάμε μέχρι την Αδριατική. Από το σημείο αυτό συμβουλεύουμε την Ελλάδα να αφομοιώσει την περίοδο του Σουλτάνου Abdulhamid Han, το 1897, καθώς και το έτος 1922.
Επίσης, δηλώνουμε πως δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί εάν κάτι συμβεί στο τουρκικό μουσουλμανικό έθνος στη Δυτική Θράκη και πως η Δημοκρατία στη Δυτική Θράκη, που δημιουργήθηκε στην ιστορία, θα γίνει και πάλι σημαντική. Εάν η Ευρώπη, η Αμερική και το ΝΑΤΟ δεν λάβουν μέτρα για το κακομαθημένο τους παιδί, δεν θα διστάσουμε να το επαναφέρουμε στην τάξη. Τέλος, ζητάμε από το τουρκικό Κοινοβούλιο και τις φίλες χώρες την αναγνώριση της σφαγής του Μοριά».