Επίσκεψη στο δάσος της Νυμφαίας πραγματοποίησαν πρόσφατα μαθητές των τμημάτων Δ1 και Δ2 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΔΑΣΟΣ» που υλοποιεί το Δασαρχείο σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης.
Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν μεν από τον πνεύμονα οξυγόνου της περιοχής, γνωρίζοντας τον πλούτο της χλωρίδας και τα ίχνη της πανίδας, όμως οι έντονες εικόνες που εισέπραξαν από την επίσκεψη στο δάσος περιελάμβαναν τα πεταμένα σκουπίδια στους χώρους στάθμευσης των επισκεπτών.
Η παραπάνω κατάσταση οδήγησε τους μικρούς μαθητές σε διάλογο με τις δασκάλες τους και στη συνέχεια στη σύνταξη μιας επιστολής προς τον Δήμαρχο Κομοτηνής όπου με σαφήνεια του ζήτησαν να «λάβει άμεσα δραστικά μέτρα».
Με αφορμή την επιστολή, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Νοεμβρίου το 5ο Δημοτικό Σχολείο, όπου είχε συζήτηση με μαθητές και μαθήτριες για το περιβάλλον και ειδικότερα, για το δάσος της Νυμφαίας.
Τα παιδιά μετέφεραν στον Δήμαρχο την ανάγκη να υπάρχουν περισσότερες σακούλες και κάδοι για σκουπίδια όπως και περισσότερο πράσινο στην πόλη. Επιπλέον, ζήτησαν δασοφύλακες για να φροντίζουν το δάσος και ρώτησαν αν μπορούν να γράψουν και να βάλουν ενημερωτικές πινακίδες στο δάσος αλλά και να προγραμματίσουν μια επίσκεψη μαζί με τον Δήμαρχο στη Νυμφαία για να καθαρίσουν το δάσος. Επίσης, μια σειρά ζητημάτων σχετικών με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος έθεσε η πρόεδρος του Δ2 σε επιστολή που διάβασε και παρέδωσε στον Δήμαρχο. Την «παράσταση» έκλεψε μια ερώτηση για το αν έχει πολιτικούς αντιπάλους ως δήμαρχος, προβληματισμός που προέκυψε μέσα από τη διδασκαλία του Κλεισθένη.
Ο Δήμαρχος αφουγκράστηκε τα προβλήματα – αιτήματά τους και δήλωσε πως είναι στη διάθεση των παιδιών να διατηρήσουν την επικοινωνία μέσα από επιστολές αλλά και συναντήσεις. Τους μίλησε επίσης για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή, ενημερώνοντάς τους ότι στον μπλε κάδο ανακύκλωσης, τον πράσινο συμβατικό κάδο και την καμπάνα για το γυαλί προστέθηκε πρόσφατα και ο καφές κάδος για τα υπολλείμματα τροφών.