Συνεργασίες με ανθρώπους εντός της Ελλάδας, οι οποίοι «σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα» και την «ξεχωριστή ταυτότητα» και θα βοηθήσουν το ΚΙΕΦ να ξεπεράσει το «εμπόδιο» του 3% προκειμένου να εισέλθει στη Βουλή, προανήγγειλε η πρόεδρος του τουρκόφρονου κόμματος Τσιγδέμ Ασάφογλου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε τοπικά μειονοτικά Μέσα, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση του ΚΙΕΦ, η κ. Ασάφογλου δήλωσε ότι «το ΚΙΕΦ συγκέντρωσε τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης κάτω από μια ομπρέλα» και ότι είναι ένα κόμμα που «υπερασπίζεται με θάρρος τα δικαιώματα των μειονοτήτων ενάντια στις αδικίες».
Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στις Ευρωεκλογές του 2014 και του 2019, όπου το ΚΙΕΦ ήταν πρώτο σε ψήφους στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. «Αφήνοντας πίσω τα κόμματα εξουσίας, ζωγραφίσαμε τον χάρτη στα δικά μας χρώματα, κάνοντας έτσι τη φωνή της μειονότητας μας να ακουστεί τόσο στη χώρα μας όσο και στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.
Αποκάλεσε τον ιδρυτή του τουρκόφρονου κόμματος Αχμέτ Σαδίκ ως «ήρωα» και ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν τον αγώνα τους μέχρι σήμερα, ενώ εξήρε τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαούς επειδή χάρη σε αυτόν το ΚΙΕΦ έγινε μέλος διεθνών οργανώσεων όπως η EFA και η FUEN.
«Χάρη στην EFA καταφέραμε να υποβάλουμε πολλές ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και η φωνή μας άρχισε να ακούγεται δυνατά στην Ευρώπη», τόνισε.
«Ο ελληνικός, εθνικός και τοπικός, Τύπος μας συκοφαντεί»
Ιδιαίτερη εκτενή αναφορά έκανε η πρόεδρος του ΚΙΕΦ και στον εθνικό και τοπικό Τύπο, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια «συκοφαντεί το κόμμα».
«Ο εθνικός και τοπικός ελληνικός Τύπος προσπαθεί να μας παρουσιάσει σαν να είμαστε παράνομοι καθώς λέμε την αλήθεια και φωνάζουμε για τις αδικίες. Κάθε φορά που λέμε ότι είμαστε Τούρκοι, συναντάμε τα συνθήματα ‘’Αν είσαι Τούρκος, πήγαινε στην Τουρκία, δεν έχεις θέση εδώ’’. Ωστόσο, δεν ήρθαμε σε αυτή τη χώρα αργότερα, ήμασταν πάντα εδώ, θα μείνουμε πάντα εδώ, δεν έχουμε καμία πρόθεση να πάμε πουθενά. Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΚΙΕΦ είναι επίσημο και νόμιμο πολιτικό κόμμα της Ελλάδας. Η μεγαλύτερη απάντησή μας σε αυτές τις πολιτικές δυσφήμησης είναι οι ψήφοι που λάβαμε στις Ευρωεκλογές.
Η ταπεινή μου συμβουλή σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από την αλήθεια ή να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα είναι να ρίξουν μια ματιά στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2014 και 2019. Όσοι προσπαθούν να καλύψουν τα υπάρχοντα προβλήματα, όσοι προσπαθούν να προβληματιστούν ότι όλα είναι καλά σε αυτήν την περιοχή και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, θα πρέπει να αναλύσουν πολύ καλά αυτά τα αποτελέσματα των εκλογών. Δυστυχώς, τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης είναι μεγάλα, η εκπαιδευτική και θρησκευτική μας αυτονομία αγνοείται, οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ δεν εφαρμόζονται, τα οικονομικά προβλήματα επηρεάζουν πολύ άσχημα την περιοχή και τον λαό μας, δεν νομίζουμε ότι είναι τυχαίο ότι είμαστε η φτωχότερη περιοχή της χώρας και της Ευρώπης εδώ και χρόνια.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλα αυτά τα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η λύση σε αυτά τα προβλήματα είναι μέσω του διαλόγου. Αγνοώντας το, δεν θα είναι δυνατό να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Δεν θα συμβάλει στη δημοκρατία αυτής της χώρας, αντίθετα, όσο είμαστε μακριά από το διάλογο, η δημοκρατία της χώρας θα βλάπτεται. Το όριο του 3% είναι ένα μεγάλο εμπόδιο μπροστά μας, αλλά υπάρχουν άνθρωποι σαν εμάς σε αυτή τη χώρα που πιστεύουν στα ανθρώπινα δικαιώματα και σέβονται την ανθρώπινη ουσία και ταυτότητα. Στόχος μας είναι να μπούμε στο κοινοβούλιο ενώνοντας δυνάμεις και συνεργαζόμενοι με αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε η κ. Ασάφογλου.