Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του επικεφαλής του «Σπάρτακου» και καθηγητή μαθηματικών Κώστα Καραΐσκου ασκήθηκε ύστερα από καταγγελίες που έγιναν πριν 1,5 χρόνο εναντίον του για δημόσιες πολιτικές του τοποθετήσεις.
Ο Κώστας Καραΐσκος παραπέμπεται για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας» ενώ το Πειθαρχικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει για την υπόθεση του τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.
Συνάδελφοι του απ’ όλη την Ελλάδα εξέδωσαν κείμενο στήριξης στο οποίο αναφέρεται:
«ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ;
Ως συνδικαλιστές, ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως δημοκρατικοί πολίτες εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποδοκιμασία μας για τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που στρέφονται εσχάτως εναντίον του συναδέλφου Κώστα Καραΐσκου στην Κομοτηνή. Δύο διαδοχικές καταγγελίες, η μία από τους (τρεις) ενεργούς συριζαίους συναδέλφους και η άλλη ανυπόγραφη, απευθύνθηκαν στο γραφείο του υπουργού Παιδείας πριν 1,5 χρόνο, με προφανή στόχο την πολιτική εξουδετέρωση – φίμωση του συναδέλφου. Σημειώνουμε ότι ο Κώστας Καραΐσκος είναι από δεκαετίες ενεργός πολίτης και από το 2014 ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, πάντα με λόγο αιχμηρό και θέσεις μη στρογγυλεμένες, κόντρα στο κομματικό και λοιπό κατεστημένο. Οι (τότε) φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές, ποντάροντας στην πιο αόριστη κατηγορία του Διοικητικού Δικαίου, για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», επισυνάπτουν δύο αναρτήσεις του Κ.Κ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ισάριθμες «επιλήψιμες» λέξεις. Η δε ανώνυμη (…) καταγγελία, ελεεινά συκοφαντική και απολύτως αστήρικτη, προσπάθησε να παρουσιάσει τον συνάδελφο περίπου ως …μίασμα στην σχολική ζωή, μπήκε όμως φυσιολογικά στο αρχείο.
Ασχέτως αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενο και την αισθητική των σχολίων του καθενός, θεωρούμε χρέος όσων έχουν δημόσιο λόγο να καταδικάσουν απερίφραστα την καθεστωτική συμπεριφορά και την αντισυναδελφική στάση που πλήττει την εικόνα στον κλάδο μας. Δυστυχώς στη χώρα του Αριστοφάνη και της Δημοκρατίας επιβάλλεται βαθμηδόν μια λογοκρισία που συνηθιζόταν σε άλλες συνθήκες. Αντιδρούμε στην νομιμοποίηση ενός μεγάλου Αδελφού που θα μας παρακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και «σοκάρεται» με κάθε έκφραση λαϊκής οργής και κριτικής. Διεκδικούμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης – πάντα στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων – για κάθε συνάδελφο και πολίτη, δικαίωμα που κερδήθηκε με αγώνες και αίμα».
Το παραπάνω κείμενο στήριξης υπογράφουν συνολικά 33 εκπαιδευτικοί.